GameStop legges ned
GameStop i Umeå.

Annonse


NÅ: GameStop legger ned alle butikker i Norden

Tidligere i høst ble det kjent at GameStop er nødt til å legge ned 200 butikker. Da artikkelen vår ble publisert var det usikkert hvorvidt butikkene i Norge er blant de som må legges ned.

27 butikker i Norge

Men nå melder Computer Sweden at spillbutikken vil stenge alle sine butikker i Norden i løpet av det kommende året.

Det betyr i så fall at også butikkene i Norge forsvinner. Det skal ikke skje over natten, men som en gravis prosess, hevder nettstedet, som også hevder at alle nordiske GameStop-butikker skal ha fått beskjed om nedleggelsene.

GameStop har 27 butikker i Norge, spredt over hele landet.

Annonse


Folk laster ned spillene sine

For bare noen måneder siden annonserte GameStop sitt nye «Reboot»-initiativ. Dette er et initiativ som ble skapt med ett mål for øye: å blåse liv i de fysiske GameStop-butikkene igjen.

For GameStop handler det om å skape nye inntektskilder i et spillmarked som stadig er under utvikling. Digitale nedlastinger har tatt over for kjøp av fysiske eksemplarer.

At noen butikker uansett måtte legges ned, var selskapet forberedt på, og i august måtte 170 GameStop-ansatte gå, inkludert personer som var ansatt i magasinet Game Informer, som eies av GameStop.

Tøft 2018

Fjoråret ble en finansiell skandale for selskapet som måtte rapportere om rekordhøye tap. I løpet av forrige kvartal tapte GameStop 415 millioner dollar.

Selskapet forventer også at salgstallene synker ytterligere de neste tre/fire kvartalene, noe som blant annet begrunnes med at dagens konsollgenerasjon nærmer seg slutten.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse