protonmail-ios-app-open-source

Annonse


ProtonMail på iOS er nå fullstendig åpen kildekode

Selskapet bak ProtonMail melder at applikasjonen deres på iOS nå er av helt åpen kildekode. Denne beslutningen ser ut til å være et av selskapets ledd i å legge opp til åpenhet samt styrke fellesskapets muligheter.

– Lag gjerne din egen versjon

Med åpen kildekode håper Proton Technologies på å bygge en enda mer privat og trygg fremtid der brukerne ser nøyaktig hva applikasjonen er ment til å gjøre. Det er også en stor fordel at man kan benytte kildekoden til å bygge en spesialtilpasset versjon av applikasjonen dersom man ikke stoler på det som distribueres av binære verdier på nåværende tidspunkt.

“Utviklere står fritt til å implementere og bygge videre på metodene vi har dokumentert og publisert. Vi mener at alle vil dra fordel av at utviklere jobber sammen for å løse sikkerhetsproblemer i den virkelige verden, og håper at tilgjengeligheten av vår kode vil resultere i tryggere og mer robuste iOS-applikasjoner” skriver Proton.

Med utgivelsen deler Proton også en sikkerhetsmodell som forklarer enkelte biter av koden.

Annonse


Meld fra om hull for å tjene penger

De har i samme sleng satt opp et system for premiering av feiloppdagelser. Dersom du kommer over en sårbarhet som ikke utgjør fare for brukerdata så kan du få 50 dollar, mens sårbarheter som enten fører til datakorrupsjon – eller enda verre – uautorisert tilgang til andres data, så kan du få henholdsvis over 100 og 250 dollar.

Det går maksimalt opp til 10 000 dollar.

Kilder:
ProtonMail
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse