FIsker Ocean
Her ser du solcellepanelet på taket av «Ocean».

Annonse


Avslører navnet på Fiskers helelektriske SUV

Bare fem dager etter at Tesla trakk sløret av Model Y, kom en ny utfordrer på banen.

Gründeren Henrik Fisker, som blant annet har en rekke luksus-kjøretøy på CV-en, viste da frem et bilde av en helelektrisk SUV. På det tidspunktet visste vi ikke navnet på bilen, men nå har Fisker avslørt nettopp det.

«Fisker Ocean» er navnet, og de første kundene skal kunne motta bilen i 2021.

En fullverdig prototyp skal vises frem 4. januar 2020, opplyser Fisker i en pressemelding. Det skjer under et lukket arrangement som strømmes via internett.

Annonse


Saken fortsetter under bildet.

Rekkevidde: 402 – 482 kilometer

Ocean får et heldekkende solcellepanel på taket som skal skal bidra til økt rekkevidde. Bilen har foreløpig fått oppgitt en rekkevidde på 402 – 482 kilometer. Det skal oppnås med en 80 kWh lithium-ion-batteripakke.

Det er ikke bare navnet på bilen (og mannen bak bilen, selvfølgelig) som gir assosiasjoner til hav og fisk. Bilens interiør vil også være sterkt knyttet til havelementer. Mattene skal for eksempel være laget av forlatt garn som er funnet i havet. I tillegg skal interiøret være produsert av vegansk material.

Leases via app

Før bilen lanseres vil Fisker slippe sin mobilapp. Den blir lansert 27. november. Derfra kan man lease bilen med korte bindingstider.

Via appen kan man også reservere bilen. Samme dag vil det også offentliggjøres mer informasjon om prisen på bilen. Tidligere har Fisker uttalt at SUV-en vil koste mindre enn 40 000 dollar, noe som i så fall plasserer den under Teslas Model Y.

Kilde:
CNET


Annonse