Cat mobil
Cat S52 er bygget for harde påkjenninger.

Annonse


Denne telefonen skal overleve 30 fall på betonggulv

Mange vet nok at Caterpillar (Cat) produserer anleggsmaskiner, men visste du at de også lager smarttelefoner?

Selskapets mobiler er produsert for en spesifikk målgruppe, nemlig folk som trenger en solid mobil. Nå har selskapet avduket sitt nyeste tilskudd – Cat S52.

Ikke lenger klumpete

Men det som skiller denne modellen fra andre robuste telefoner, er at den ikke ser spesielt robust ut. Den er for eksempel ikke stor og klumpete, noe tidligere modeller har vært.

Likevel skal S52 være en meget solid telefon. Designmessig minner den faktisk bittelitt litt om iPhone 5. Den er dog noe større og kjører selvfølgelig ikke iOS, men Android.

Annonse


Gummimaterialet på baksiden avslører imidlertid at dette ikke er en premium flaggskipmobil med dilldall-funksjoner.

Tåler ekstreme fall

S52 er lagd for folk som trenger en mobil som ikke blir lett ødelagt. Den er IP68-sertifisert, noe som gjør den både vann- og støvtett. Den skal fint tåle å ligge 1,5 meter under vann i en halvtime.

I tillegg har den MIL-STD-810G-sertifisering, noe som betyr at den tåler både høye fall og ekstreme temperaturer. Det er for eksempel bygget for å tåle harde fall på betonggulv. For å gjøre skjermen motstandsdyktig mot skraper, har telefonen det nyeste Gorilla Glass 6-materialet.

Mellomklasse-maskinvare

På innsiden kjører telefonen helt ok maskinvare, men det er ikke noe banebrytende her. Mellomklasse-maskinvare er godt beskrivende – her får du en MediaTek Helio P35-prosessor med 4 GB RAM og 64 GB (utvidbar) lagringsplass. Skjermen på 5.65 tommer har en oppløsning på 1440×720.

På baksiden får du et 12 MP-kamera samt en fingersensor (for første gang i Cat-historien).

Cat skal selge denne for 499 euro, omlag 5 100 kroner, og lanseres 12. november. Det blir mulig å kjøpe den fra selskapets nettside, eller hos store mobilforhandlere i Europa.

Kilde:
GSMarena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse