google-new-domene
Google introduserer muligheten til å lage egne .new-domener. Spotify har fått Playlists.new, mens eBay har fått Sell.new.

Annonse


Snart kan alle opprette .new-domener, og de fungerer med Spotify og Microsoft

Google introduserte i fjor snarveier gjennom .new-domener for å eksempelvis lage nye Google-dokumenter, skjemaer og slides veldig raskt. Noen eksempler på slike snarveier var docs.new, sheets.new, slides.new og meeting.new.

Du kan søke om egne domener

Selskapet utvider funksjonaliteten slik at du snart kan bruke den i kombinasjon med andre sider og tjenester, for eksempel Microsoft og Spotify. Det skjer i forbindelse med at Google åpner for at andre selskaper og organisasjoner kan lage egne .new-domener. Allerede skal Spotify ha erklært “Playlists.new” som gjør at du raskt kan opprette en ny spilleliste.

I dag delte Google 13 nye domener på vegne av forskjellige organisasjoner i tillegg til Spotify, blant annet for eBay som nå har Sell.new og Medium med Story.new.

Allerede fra og med 2. desember kan du legge inn søknad for en eller flere egne domener, og en gang i 2020 kan hvem som helst opprette egne domener uten søknad – i alle tilfeller med HTTPS-sikring.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse