Elon Musk rettssak
Musk må møte i retten i desember.

Annonse


Slipper ikke unna rettssak

Tesla-sjefen må i desember møte i retten etter at en jury avslo Musks krav om å droppe saken mot ham.

Beskyttes ikke av ytringsfriheten

Musk anklages for ærekrenkelser mot en britisk dykker etter at han omtalte dykkeren som «pedofyren» i forbindelse med en den verdenskjente redningsaksjonen som foregikk i en Thailandsk grotte i fjor sommer.

Dommer Stephen Wilson har nå bestemt at en jury nå skal avgjøre om Musks uttalelser var i strid med loven. Dommeren påpeker at Musks beskyldninger ikke var knyttet til noen offentlige kontroverser rundt dykkeren Vernon Unsworth.

Derfor mener dommeren at Musk ikke kan beskyttes under ytringsfriheten.

Annonse


Avfeide Musk-bistand som «PR-stunt»

Dramaet begynte i fjor sommer under grottedramaet som utspant seg i Tham Luang-grotten i Thailand. Tolv gutter og fotballtreneren deres ble fanget inne i grotten da den ble overfylt av vann. Over 10 000 mennesker deltok i redningsaksjonen, som endte med suksess. Ingen av de innesperrede mistet livet.

I forbindelse med redningsaksjonen bygde Elon Musk og hans ingeniører en miniubåt som de sendte til Thailand. Musk mente at ubåten kunne brukes for å frakte de innesperrede ut av grotten (for ordens skyld; den ble aldri brukt).

Grottedykkeren Vernon Unsworth avfeide miniubåten som et PR-stunt og sa at Musk kunne «stikke ubåten der det gjør vondt».

«Sorry pedofyr, du ba om det»

Som en respons publiserte Musk flere Twitter-innlegg med alvorlige beskyldninger mot Unsworth.

«Sorry, pedofyr – du ba virkelig om det», skrev Musk i en tweet som senere ble slettet.

Senere, i en e-post sendt til Buzzfeed, omtalte Musk dykkeren som en «barnevoldtekstmann».

«Jeg håper faen meg at han saksøker meg», skrev Musk videre i e-posten.

Og nettopp det gjorde Unsworth.

Det er disse uttalelsene Musk nå må svare for i retten. Musk har tidligere tryglet dommerne om å droppe saken. Musk sørget også for å hyre inn en privatetterforsker som fikk i oppgave å grave i Unsworths fortid. Privatetterforskeren viste seg imidlertid å være en dømt forbryter.

Musk-advokat: – Ser frem til rettssaken

I e-posten som Buzzfeed-journalist Ryan Mac mottok, skrev Musk at Unsworth hadde giftet seg med en 12-åring i Thailand. Unsworth avfeier påstandene og sier at han møtte sin kone i London og at de giftet seg da hun var 32 år.

Musks advokat har følgende å si i en uttalelse:

– Vi ser frem til rettssaken. Vi forstår at Unsworth ønsker å melke sine 15 minutters berømmelse, til tross for at Musk har beklaget uttalelsene.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse