Hevder de har utviklet materiale som gjør deg «usynlig»

Usynlighetskappe
Her gjemmes personen bak materialet. Legg merke til at du fortsatt ser bakgrunnen, men ikke mannen.

Usynlighetskappen fra Harry Potter-universet har begeistret mange, men dessverre har det vist seg å være svært vanskelig å produsere noe lignende i virkeligheten.

Det Canada-baserte selskapet HyperStealth Biotechnology Corp har heller ikke klart å utvikle en usynlighetskappe, men deres «Quantum Stealth»-material kan være det nærmeste vi har kommet hittil.

Bøyer lyset

Ved å bøye lyset rundt et objekt, kan objektet skjules bak Quantum Stealth-materialet. Det fungerer både med synlig lys, ultrafiolett lys og infrarødt lys.

Annonse

Selskapet hevder at materialet er billig, tynt og at det ikke krever strøm for å fungere. Både biler, folk, bygninger og fly kan kan skjules ved hjelp av materialet, hevder selskapet.

I tillegg fungerer det under ulike værforhold og i mange forskjellige miljøer. Det skal ikke spille noen rolle om det er dag eller natt, for eksempel.

Ifølge HyperStealth-toppsjef Guy Cramer bruker selskapet prinsipper fra noe som kalles «lenticular lenses». Cramer forklarer at dette er det samme materialet som brukes i 3D-bøker og DVD-cover.

Kamuflasje for militæret

Imidlertid er ikke materialet utviklet for oss vanlige forbrukere. Cramer sier at det i stedet skal tilbys til militærallierte over hele verden. Her er tanken å skjule soldater, stridsvogner og lignende.

Foreløpig venter HyperStealth på å få innvilget patent for materialet.

Dette er definitivt ikke en usynlighetskappe, men har det potensial? Fortell oss gjerne hva du tenker i kommentarfeltet.

Kilde:
Telegraph

Annonse
Annonse