Usynlighetskappe
Her gjemmes personen bak materialet. Legg merke til at du fortsatt ser bakgrunnen, men ikke mannen.

Annonse


Hevder de har utviklet materiale som gjør deg «usynlig»

Usynlighetskappen fra Harry Potter-universet har begeistret mange, men dessverre har det vist seg å være svært vanskelig å produsere noe lignende i virkeligheten.

Det Canada-baserte selskapet HyperStealth Biotechnology Corp har heller ikke klart å utvikle en usynlighetskappe, men deres «Quantum Stealth»-material kan være det nærmeste vi har kommet hittil.

Bøyer lyset

Ved å bøye lyset rundt et objekt, kan objektet skjules bak Quantum Stealth-materialet. Det fungerer både med synlig lys, ultrafiolett lys og infrarødt lys.

Selskapet hevder at materialet er billig, tynt og at det ikke krever strøm for å fungere. Både biler, folk, bygninger og fly kan kan skjules ved hjelp av materialet, hevder selskapet.

Annonse
I tillegg fungerer det under ulike værforhold og i mange forskjellige miljøer. Det skal ikke spille noen rolle om det er dag eller natt, for eksempel.

Ifølge HyperStealth-toppsjef Guy Cramer bruker selskapet prinsipper fra noe som kalles «lenticular lenses». Cramer forklarer at dette er det samme materialet som brukes i 3D-bøker og DVD-cover.

Kamuflasje for militæret

Imidlertid er ikke materialet utviklet for oss vanlige forbrukere. Cramer sier at det i stedet skal tilbys til militærallierte over hele verden. Her er tanken å skjule soldater, stridsvogner og lignende.

Foreløpig venter HyperStealth på å få innvilget patent for materialet.

Dette er definitivt ikke en usynlighetskappe, men har det potensial? Fortell oss gjerne hva du tenker i kommentarfeltet.

Kilde:
Telegraph

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse