Daniel Ek
Spotify-sjef Daniel Ek snakker til investorer under Spotify Investor Day i 2018

Annonse


Så mange betaler for Spotify

I dag kunngjorde Spotify sine nøkkeltall for tredje kvartal 2019.

Selskapets omsetning økte med 28 prosent i tredje kvartal. Omsetningen på 1,73 euro var noe høyere enn analytikernes forventning på 1,72 milliarder euro.

113 millioner betaler

Per 30. september hadde Spotify 113 millioner betalende abonnenter. Innen utgaven av juni var tallet 108 millioner betalende kunder, opplyser selskapet i en pressemelding.

Gjennom september hadde tjenesten 249 millioner aktive brukere. Dette tallet inkluderer også brukere av det gratis, reklamebaserte abonnementet. For Spotifys del er dette en vekst på 30 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

Annonse


Vokser dobbelt så raskt som Apple Music

I et brev som Spotify har sendt ut til sine investorer, hevder selskapet selv at de øker antallet brukere dobbelt så raskt som hovedkonkurrenten Apple Music.

«Vi føler oss fortsatt bra med tanke på vår kompetitive posisjon i markedet. I forhold til Apple viser våre offentlig tilgjengelige data at vi legger til omtrent dobbelt så mange abonnenter per måned som de gjør», skriver Spotify.

Konkurrenten Apple Music hadde 60 millioner betalende abonnenter i utgangen av juli. På samme tid i fjor var tallet på 50 millioner betalende. De vokser altså med ti millioner i året, mens Spotify får 19 millioner nye betalende brukere i året.

Apple har flere betalende abonnenter enn Spotify i USA

Spotify har totalt flere brukere enn Apple Music i USA. Dette skyldes i stor grad at førstnevnte selskap har en gratismodell som lar brukerne lytte til musikk gratis, mot å bli servert reklame mellom låtene. Men når det gjelder betalende brukere er Apple Music større enn Spotify.

Ca 28 millioner amerikanere abonnerer på på Apple Music, mens 26 millioner abonnerer på Spotify.

Men hele verden sett under ett, er Spotify størst og har størst vekst.

I pressemeldingen opplyser Spotify at de har betalt mer enn 13 milliarder euro til rettighetshavere.

Kilde:
Spotify