AirPods Pro
Her er AirPods Pro.

Annonse


Apple har lansert AirPods Pro

Apple har akkurat lansert de ryktede trådløse øreproppene AirPods Pro.

De er tilgjengelig i nettbutikken for 2 990 kroner og kommer 30 oktober (i butikkhyllene senere denne uken). Som ventet har øreproppene aktiv støyreduksjon.

I motsetning til ryktene, som sa at proppene blir tilgjengelig i flere farger, kommer de (i hvert fall foreløpig) kun i hvitt.

https://www.youtube.com/watch?v=IC9urbiVp4M

Støyreduksjon og «Lydfremheving»

«AirPods Pro har en ny design med Aktiv støyreduksjon for et større og mer detaljert lydbilde, Lydfremheving som gjør at du hører mer fra omgivelsene og en justerbar passform som er behagelig hele dagen. Akkurat som AirPods, kobles AirPods Pro automatisk til iPhone eller Apple Watch. Og de er klare til bruk når du tar dem ut av etuiet», skriver Apple på sine nettsider.

Annonse


Med funksjonen «Lydfremheving» sørger AirPods Pro for å slippe inn lyd fra omgivelsene, noe som kan være kjekt hvis det er viktig å høre det som foregår rundt deg. Selskapet sier at dette fungerer ved hjelp av mikrofoner som både vender inn og utover.

«På den måten klarer AirPods Pro å reversere den isolerende effekten av silikonpluggene. Lyder fra omverden høres helt naturlig ut, som for eksempel gjør det lettere å snakke med mennesker rundt deg».

Hjelper deg med å velge riktig pute

AirPods Pro leveres med «koniske» plugger i tre størrelser. De skal ifølge Apple formes etter øret ditt og «skape en perfekt forsegling for suveren støyreduksjon».

«Etter at AirPods Pro er plassert i ørene, samarbeider avanserte algoritmer med mikrofonene i hver AirPod for å måle lydnivået i øret og sammenligne det med lydnivået som kommer fra driveren. I løpet av noen sekunder registrerer algoritmen om pluggene har riktig størrelse og god passform, eller om de må justeres.»

Øreputene kommer i flere størrelser.

Nytt design på ladeetuiet

Det nye ladeetuiet er mindre enn etuiet som følger med de tradisjonelle AirPods-ene:

Ladeetuiet er bredere, men lavere enn etuiet som følger med originale AirPods.

Batteritiden

Apple oppgir 4,5 timer lyttetid på én lading, eller opptil fem timer med Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving skrudd av.

5 minutter i etuiet tilsvarer rundt 1 time med lyttetid eller opptil 1 time med taletid. Etuiet tilbyr 24 timer lyttetid.

«Utrolig lav lydforsinkelse»

Øreproppene kjøres av H1-brikken og Apple lover «utrolig lav lydforsinkelse». De har også en trykksensor som gjør det mulig å svare på anrop og styre musikk. Med sensoren kan du også bytte mellom «Aktiv støyreduksjon» og «Lydfremheving».

Som ryktene tilsa kan du justere støyreduksjonen i kontrollsenteret i iOS.

Ikke overraskende kan du også få Siri til å lese opp meldingene dine. Og du kan dele lyden din med andre AirPods-brukere.

«Adaptive EQ»

Proppene kommer også med noe kalt «Adaptive EQ».

«AirPods Pro leverer overlegen lydkvalitet med Adaptive EQ, som automatisk justerer lav- og midtfrekvensene i musikken til ørene dine, noe som resulterer i en rik, oppslukende lytteopplevelse».

AirPods Pro støtter trådløs lading, men du får også med en Lightning-til-USB-C-kabel i esken.

Nøkkelspesifikasjoner

  • Aktiv støyreduksjon
  • Tilpasset passform
  • Lydfremheving
  • Adaptiv EQ
  • Svette- og vannbestandige (IPX4)
  • Etuiet kan lades trådløst med en Qi-lader eller Lightning-kabel
  • Silikonplugger (tre størrelser)
  • veier 5,4 gram (ladeetuiet veier 45,6 gram)
  • Opptil 4,5 timer lyttetid på én lading (opptil 5 timer med Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving slått av)
  • Bluetooth 5.0

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse