googlepixel4xl
Vi har en Pixel 4 XL "Just Black" inne på testbenken. Dette er våre førsteinntrykk inkludert kameraduell mot iPhone 11 Pro Max. Den komplette anmeldelsen kommer senere.

Annonse


SNIKTITT: Pixel 4 XL med kameraduell mot iPhone 11 Pro Max

Pixel 4 lanseres i dag, bare ikke i Norge, tradisjonen tro er vi redd.

Pixel 4 XL er på testbenken

Vi har likevel skaffet en, og brukt den noen timer. Dette er våre førsteinntrykk av Googles nye toppmodell, Pixel 4 XL 128GB.

Som tidligere omtalt leveres selskapets nyeste to mobiler kun med 64 eller 128GB lagringsplass.

Foruten dette, er følgende å finne på innsiden:

 • 6,3″ panel – QHD+ ( 3040 x 1440) fleksibel OLED – 537 ppi – 19:9
 • Smooth Display (opp til 90 Hz)
 • Android 10
 • HDR-støtte
 • 3700 mAh batteri
 • Snapdragon 855
 • Qualcomm Snapdragon 855
 • 6 GB LPDDR4X RAM
 • 12,2 og 8MP-kameraer med telefoto-linse samt elektronisk og optisk bildestabilering – HDR+
 • Stereo-høyttalere
 • Active Edge
 • IP68
 • 18 W kjapp-lading
 • Qi-støttet trådløs lading
 • Bluetooth 5.0

Merk at Google her har droppet vidvinkel kamera-modulen som Apple valgte å implementere i nye iPhone. I stedet har de fokus på telefoto med mulighet for å ta det de mener er langt bedre bilder av nattehimmelen.

Annonse


En annen ting som er litt merkverdig er at det ikke er støtte for 4K @ 60FPS (1080p opp til 120 FPS) da denne mobilen stopper på 30FPS. Det er heller ikke 4K-videoopptakmulighet med frontkameraet.

Merkevarenavnet Pixel gir mer og mer mening, for det er ikke store endringer i design eller annen filosofi inkludert innmaten: dette er Pixel slik man kjenner den fra tidligere, men med et evigvarende kamerafokus med et enda større trykk på hvordan programvare og algoritmer kan hjelpe til å ta bedre bilder.

Mobilen er heller ikke utstyrt med nyeste Snapdragon, 855 Plus, men 855 som ble annonsert i desember i fjor. Plus er å finne i noen få modeller, og ble annonsert sommeren i år.

Design

Vi gikk for “Just Black”-utgaven som virkelig lever opp til navnet sitt.

Baksiden er nemlig som et speil å regne og vi synes den ser skikkelig pen ut da kun Google-logoen er å se. Merk at den svarte modellen er utrolig glossy og med et “hardt” materiale. Dette til forskjell fra den hvite og oransje som har en mykere bakside. Vi kan ikke beskrive disse utover dette, da vi ikke har følt på dem selv, men noe merkelig er det vel egentlig at ikke samtlige modeller har samme materiale på baksiden.

Nok om det: den tar seg råflott ut (uten deksel), og den hvite på-knappen gir uttrykk for at dette er en mobil som ønsker å se ut som en tuxedo og vil stå i stil med finklær.

Mange vil legge merke til en større ramme på toppen av fronten i stedet for “busslomma” som Apple har gått for. Ingen av disse to valgene plager meg i vesentlig grad, men det merkes at skjerm-arealet er mindre på Googles mobil, og at panelet ikke er like lyssterkt.

Vi kommer tilbake med flere meninger om panelet, batterilevetiden og stjernehimmelkamera-funksjonen.

Kameraduell mot iPhone 11 Pro Max

Det gir mening å sammenligne kamerakvaliteten mot Apples toppmodell, det er jo eneste utfordrer som ikke kjører Android, tross alt.

Vi var ute i Los Angeles og knipset bilder, både vanlige og med maks zoom og et par detaljbilder.

I den siste bildeserien tar vi bilder i ekstra mørke omgivelser. Merk at man må manuelt aktivere nattkamera-modus på Pixel 4 XL, mens iPhone 11 Pro Max automatisk finner ut av dette selv.

Merk: iPhone 11 Pro Max har iOS 13.2 beta installert med Deep Fusion aktivert. Les mer om Deep Fusion.

Googles toppmodell bruker også lengre tid, rundt fem sekunder kontra tre sekunder for å knipse bilder når det er ekstra mørkt og generere det endelige bildet.

Pixel 4 XL (åpne bildene i nye faner for å sammenligne mot iPhone 11 Pro Max):

iPhone 11 Pro Max:

Som sagt kommer vi tilbake med flere inntrykk av modellen i den endelige testen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse