S10 fingersensor
Samsung har allerede lansert flere oppdateringer for fingersensoren i S10. Nå kommer enda en.

Annonse


Samsung sier de har fikset fingersensor-feilen

Forrige ble det kjent at Samsungs Galaxy S10-telefoner, og Note 10-telefoner, inneholder en kritisk feil som gjør det mulig for fremmede å låse opp dem opp.

Svartelistet av banker

Ifølge selskapet skyldes feilen at den ultralyd-baserte fingersensoren (som er innebygd i skjermen) på feilaktig vis leser 3D-mønstrene på innsiden av skjermbeskytteren som fingeravtrykk.

Senere ble det kjent at flere banker, blant annet Bank of China og flere banker i Storbritannia, hadde svartelistet S10-telefonene på grunn av sårbarheten.

Samsung anbefalte brukerne å fjerne tredjeparts skjermbeskyttere og slette alle fingeravtrykk i påvente av en oppdatering som skulle rette feilen.

Annonse


Sør-Korea først

Nå hevder selskapet at oppdateringen er ferdig og at utrullingen er i gang. Sør-koreanske brukere er de første som får tilgang til oppdateringen, men også brukere i andre land – inkludert Norge – kan forvente at oppdateringen blir tilgjengelig i løpet av få dager.

Samsung har sendt ut en unnskyldning via sin kundesupport-app Samsung Members. Der blir Galaxy S10- og Note 10-eiere rådet til å oppdatere fingersensoren til den nyeste programvareversjonen.

Kilde:
Reuters

Annonse