Model Y
Tesla kan starte produksjonen av Model Y tidligere enn planlagt.

Annonse


Model Y-produksjonen fremskyndet

Tesla har bekreftet at de ligger foran skjema når det gjelder utviklingen av Model Y, og nå tar selskapet sikte på å begynne produksjonen i løpet av sommeren neste år. Opprinnelig skulle produksjonen settes i gang høsten 2020.

– Vi er foran skjemaet på produksjonen av Model Y og forventer nå produksjonsstart innen sommeren 2020, opplyser Tesla.

Elon Musk delte følgende på Twitter:

Annonse


– Flytter oss raskere enn forventet

Tesla har nå tatt med seg lærdom fra Shanghai-fabrikken for å effektivisere produksjonen.

– Installasjonen av Model Y-utstyr er på vei i forkant av den planlagte produksjonsstarten neste år. Vi flytter oss raskere enn planlagt takket være høyere effektivitet og lærdom vi har tatt med oss fra vårt Gigafactory-design i Shanghai, skriver Tesla.

God utvikling

Tesla offentliggjorde i går sine tall for tredje kvartal 2019, som ble avsluttet 30. september. Tallene viste et overraskende lønnsomt tredje kvartal og bedre progresjon enn forventet ved den nye fabrikken i Shanghai. Akkurat den nyheten ble tatt godt i mot. Den nye fabrikken har nå startet bilproduksjonen og Tesla sier at de skal produsere biler der i en prøveperiode. Det kan fort hjelpe Musk på veien mot målet, som er å produsere 360 000 biler løpet av 2019.

Tesla-aksjen steg med så mye som 18.2 prosent etter at tallene ble lagt frem. Dersom det holder seg ut dagen vil det være den beste børsdagen for Tesla på mange år. Selskapet rapporterte om et resultat på 150 millioner dollar, altså rundt 1,4 milliarder kroner.

En viktig årsak til det gode resultatet skyldes at de har klart å holde driftskostnadene nede.

Kilde:
Electrek

Annonse