Wi-FI rekkevidde
Ved hjelp av en programvareoppdatering kan, i teorien, IoT-enheter snakke med Wi-Fi-routeren over lengre distanser.

Annonse


Programvareoppdatering kan øke Wi-Fi-rekkevidden med mer enn 60 meter

Det kan være plagsomt at Wi-Fi-signalet ikke når langt nok, men det finnes heldigvis forsterkere som løser problemet.

Men, det krever at du bruker penger, for eksempel ved å kjøpe en Google Nest WiFi, eller en Amazon Eero-router. Hadde det ikke vært bedre å få større Wi-Fi-rekkevidde uten å åpne lommeboken?

Opprettholder signalet selv ved ekstremt lav hastighet

Ifølge forskere Brigham Young University er det fullstendig mulig å øke rekkevidden med mange titalls meter – kun ved hjelp av en programvareoppdatering.

Forskerne tok i bruk en protokoll de kaller On-Off Noise Power Communication (ONPC). Mens Wi-Fi, vanligvis, krever hastigheter på minst en megabit per sekund for å opprettholde et signal, kan ONPC-protokollen opprettholde signalet selv om hastigheten er bare på én bit per sekund.

Annonse
Av og på-signal er nok

På universitetets nettsider forklarer forskerne at dette kan oppnås ved å sende trådløs støy i tillegg til data. Ved å la den Wi-Fi-støttede enheten din (for eksempel et smartlys) sende et av og på-signal i et spesielt mønster kan Wi-Fi-routeren opprettholde signalet fordi den merker at enheten forsøker å «si» noe.

– Hvis tilgangspunktet (routeren) hører denne koden sier den “OK, jeg vet at sensoren fortsatt er i live og prøver å nå meg. Den er bare utenfor rekkevidde”. I bunn og grunn sender den 1 bit med informasjon som sier at den er i live, sier professor i datavitenskap ved BYU, Phil Lundrigan.

Men ifølge professoren er det nok til at en rekke Wi-Fi-enheter, fortrinnsvis IoT-enheter (Internet of Things) kan snakke med routeren. Dette fordi mange IoT-enheter kun er avhengig av nettopp dette av og på-signalet for å operere. Dette kan være dingser som sensorbaserte døråpnere og lignende.

– Alt gjøres med programvare

Teknologien kan også implementeres i mobilnett og Bluetooth-teknologi, hevder forskerne.

– Alt gjøres med programvare. Det er det virkelig kule med denne teknologien. I teorien kan vi installere dette på nesten alle Wi-Fi-støttede enheter med en enkel programvareoppdatering, sier Lundrigan.

Selv om dette ikke erstatter en fullblods Wi-Fi-forsterker eller et mesh-system, kan protokollen altså tilby mer en 60 meter ekstra rekkevidde mellom eksisterende IoT-enheter og Wi-Fi-routere.

Kilde:
Brigham Young University

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse