MAZDA-MX-30-European-specification-7-1024x576-e1571800346103
Mazda har vist frem MX-30 med spesifikasjoner som kan sies å være noe beskjedne i 2019.

Annonse


Mazda avslører sin første helelektriske, MX-30 er klar for bestilling og leveres neste år

Under nattens Tokyo Motor Show har Mazda avduket sin aller første helelektriske bil, MX-30. Bilen kan bestilles i Europa nå, og forventes levert neste år.

Ikke den lengste rekkevidden vi har vært bort i

MX-30 er utstyrt med et 35.5 kWh-batteri og en motor som yter 142 hestekrefter og et dreiemoment på 264 newtonmeter. Rekkevidden skal være noe usle 210 kilometer etter WLTP-standard.

Electrek gjengir at bilen støtter AC- og DC-lading i henholdsvis opptil 6.6kW og 50kW med enten CHAdeMO eller CCS-standard, uten at det er spesifisert hvorvidt bilen har begge tilkoblingsmulighetene eller om de er regionspesifikke.

Interiøret er av gjenvunnet materiale

Utseendemessig har Mazdas introduksjon til den helelektriske verden fått oppmerksomhet for dørene som de kaller “freestyle doors” – ikke helt A4, og ei heller det man finner i Tesla Model X. Mazda forteller at toveis-mekanismen gjør positive ting for interiøret samt enklere lasting- og avlessing samt på- og avstigning.

Annonse


Interiøret skal være satt sammen av gjenvunnet og bærekraftig materiale.

Leveransene i Europa blir som sagt gjort fra og med 2020, og til tross for at bestillingene allerede er gjort tilgjengelige så er det ingen konkret pris å forholde seg til inntil videre, annet enn at den er forventet til å prises under 300 000 kroner.

Kilde:
Electrek

Annonse