nissan-ariya
Japanske Nissan viste frem Ariya-konseptet på Tokyo Motor Show.

Har Nissan selv gått lei av Leaf-designet? Sjekk hva de har avslørt nå

Det har aldri vært tvil om at Nissan Leaf er en praktisk og effektiv elbil, men designet har det vært mer uenighet om. Det skal sies at den nye Leafen de senere årene har vært en penere bil enn den første generasjonen, men det kan se ut til at den japanske produsenten forlater designet helt – og starter med blanke ark.

Avansert autopilot

Under nattens bilshow i Tokyo kunne de nemlig vise frem Ariya, en ganske stilig bil ifølge Nissan er ment til å signalisere den “rene naturen” som forbindes med elektriske kjøretøy. Bilen bærer preg av å ha minimalistiske trekk så langt det går uten at man grenser totalt til typiske konsepter.

Nissan Ariya concept crossover EV

Der man tradisjonelt finner en “grill” har Nissan plassert et panel med belysning, sensorer for ProPilot 2.0 og en radar.

ProPilot-utviklingen vil ifølge Nissan tillate et system for førerassistanse der sjåføren i enkelte situasjoner på forsvarlig vis kan kjøre uten hendene på rattet.

Vist frem til forhandlere

Nissan skal ha utstyrt konseptet med elektriske motorer både foran og bak, men hverken hestekrefter eller rekkevidde har de delt detaljer om direkte. Likevel går det frem av en rapport at bilen har en rekkevidde på rundt 480 kilometer, og at den gjør null til 100 kilometer på rundt fem sekunder. Rapporten ble utarbeidet i forbindelse med at Nissan forrige måned viste frem bilen til forskjellige forhandlere.

Selskapet har fortalt at bilen kan sendes i produksjon “i nær fremtid”.

Kilde:
Engadget