google-pixel-4-adaptive-smooth-display

Annonse


Google lover oppdatering: Pixel 4 dropper til 60Hz ved lav lysstyrke

Et av Google Pixel 4 sine store styrker er 90Hz-skjermen som hittil kun er å finne i OnePlus-telefoner og enkelte gamingmobiltelefoner. Telefonen lanseres i morgen, men folk som allerede har den melder at den jevne bildefrekvens – som forøvrig omtales som “adaptiv Smooth Display” – dypper ned til 60Hz ved lav lysstyrke.

Oppdatert, 21:07:

Google lover nå å oppdatere programvaren i Pixel 4 for å tillate 90Hz-skjermoppdatering oftere:

“Vi designet “Smooth Display” slik at brukerne kunne glede seg over fordelene med 90Hz for forbedret brukergrensesnitt og innholdsforbruk, og samtidig bevare batteriet når høyere oppdateringshastigheter ikke er kritiske ved å senke ned igjen til 60Hz.”

Annonse


“Under visse forhold eller situasjoner setter vi imidlertid oppdateringsfrekvensen til 60Hz. Noen av disse situasjonene inkluderer følgende scenarioer: når brukeren slår på batterisparing, bestemt innhold, for eksempel video (som i stor grad vises i 24 eller 30 bilder per sekund), og med forskjellige lysstyrke- eller omgivelsesforhold. Vi vurderer hele tiden om disse parameterne fører til den beste generelle brukeropplevelsen. Vi har allerede planlagt oppdateringer som vi vil rulle ut i løpet av de kommende ukene som inkluderer aktivering av 90Hz under flere lysforhold.”

Inkonsistent bildefrekvens

Tilbakemeldingene meldes av 9To5Google å være svært inkonsistente der enkelte har vist seg å være svært fornøyde over skjermteknologien mens andre ikke helt har latt seg begeistre stort over de adaptive egenskapene som tilsynelatende skrur opp- og ned på bildefrekvensen.

Nå viser det seg at flere opplever bildefrekvensen til å dyppe fra 90 til 60 dersom lysstyrken er satt til 75% eller mindre.

Samtidig er det enkelte som melder at de har 90Hz selv i situasjoner med veldig lav lysstyrke, men ved svært høy ambient-lys. Dette settes i sammenheng med at Smooth Display-teknologien kan være koblet til deres Ambient EQ-funksjon på noe vis.

Tving frem 90Hz

Inntil man får den endelige fasiten på hva som styrer bildefrekvensen så kan det være greit å huke av i innstillingene for å tvinge på 90Hz hele tiden dersom du ikke orker 60Hz, men da bør du regne med at batteritiden svekkes.

Kilde:
9To5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse