google-chrome

Annonse


Google lanserer Chrome 78 med tvungen mørkmodus og mer

Google har gitt ut en oppdatert versjon av Chrome-nettleseren sin for alle plattformer der det er lagt inn støtte for tilpasningsmuligheter som hittil ikke har vært tilstede. Blant nyheter finner man tvungen mørkmodus og et nytt verktøy for passordkontroll.

Mørkt tema overalt

Tvungen mørkmodus gjør akkurat det navnet sier – enhver nettside får mørkmodus-behandling enten de har det selv som standard eller ei. Her påvirker ikke Chrome koden på de aktuelle nettsidene som påvirkes, men det brukes en teknikk for å forvandle lyse elementer til mørke i stedet.

Google skal også få på plass den såkalte “Password Checkup”-utvidelsen som ble sett først i februar. Verktøyet vil advare deg dersom du forsøker å logge inn et sted der informasjonen din står i fare. Du vil på denne måten også oppfordres til å skifte passord dersom systemet opplever at du har et behov for det.

Tilpass Ny Fane-siden din

Den største endringen er kanskje tillegget av nye tilpasningsmuligheter i Ny Fane-siden.

Annonse


Her er ikke lenger den eneste tilpasningsmuligheten å skifte bakgrunnstema eller farge. Du får i stedet opp et galleri med bilder som du kan velge med mindre du vil velge et fra dine egne bilder, og du får muligheten til å endre utformingen på snarveiene dine dersom du har noen av disse. Chrome vil også i noen tilfeller foreslå ulike snarveier du kan implementere basert på bruksmønsteret ditt.

Google har også fjernet stadig mer ubrukelige XXS Auditor i Chrome 78 i tillegg til å ha introdusert en ny protokoll av typen DNS-over-HTTPS for å hindre spionasje.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse