Lilium fly
Dette flyet kan lette vertikalt og fly horisontalt.

Annonse


Du kan sitte på med denne taxien i 2025

Tyske Lilium har utviklet en helelektrisk «flyvende taxi» som har en rekkevidde på 300 kilometer, toppfart på 300 km/t og som enkelt kan bestilles fra en smarttelefon. Du husker kanskje at vi skrev om dette i april i år?

Selskapet har vært sparsomme med å lansere bilder og video som viser flyet i aksjon. Men nå har Lilium sluppet en video som viser hvordan «flytaxien» kan lette vertikalt og deretter fly horisontalt.

Sjekk ut klippet her:

Satser stort

I tillegg har selskapet nå annonsert at de er ferdige med å produsere sin første fabrikk. De planlegger også å produsere en større fabrikk i løpet av de kommende årene. Selskapet ønsker å sette i gang med kommersielle flyvninger i 2025.

Annonse


– Siden flyet er utstyrt med med 36 helelektriske jetmotorer har det ingen utslipp og krever mindre enn 10 prosent av sine maksimale 2000 hestekrefter under horisontal cruise-flygning takket være løftet som genereres ved å ha to sett med vinger, forklarer Lilium i en uttalelse.

Selskapet er nå på utkikk etter investorer. Selskapet ønsker å samle inn nesten fem milliarder kroner som skal gå til videre utvikling.

300 km på under én time

Ifølge Lilium har flyet nå fløyet i hastigheter på over 100 km/t og har gjennomgått «økende komplekse» manøvrer. De hevder at de er i rute når det gjelder målet om å kunne reise 300 kilometer på under én time (og på én enkelt opplading).

– Målet vårt er klart for oss. Vi ønsker være en ekte, meningsfull del av transport-økosystemet i flere byer verden rundt. Så hva betyr det? Vi har samtaler med byer, myndigheter og regioner i hele verden der vi ser på hvordan vi best mulig kan knytte dem sammen, sier Lilium til TechCrunch.

I Storbritannia ser selskapet for seg å tilby sin flyvende taxi for reiser mellom (blant annet) London-Manchester, Machester-Birmingham og Birmingham-London. Men de ønsker også tilby tjenestene sine i flere land.

Kilde:
TechCrunch

Annonse