Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone-en din vil sannsynligvis holde ut merkbart lengre dersom du har OLED-skjerm og bruker mørkmodus i iOS 13. (Ill.: PhoneBuff)

Mørkmodus på disse iPhone-modellene kan gi opptil 30 prosent bedre batteri

Om du har OLED-iPhone bør du vurdere å skifte fra lyst tema.

En automatisert batteritest av to like iPhone-modeller med forskjellige temaer er gjort av PhoneBuff, og konklusjonen er ganske enkelt at du bør bruke mørkmodus når du er på iOS 13 og har en iPhone med OLED-skjerm – resultatet viser nemlig at du kan spare en del strøm på denne måten.

Svarte piksler er inaktive

Testen er gjort ved bruk av applikasjoner som støtter den innebygde mørkmodusen man finner i iOS 13 så vel som Googles applikasjoner som på sin side har en mørkgrå nyanse til seg fremfor helsvart. Det er brukt to iPhone XS Max-telefoner i forsøket.

Ideen er at mørkmodus på OLED-skjermer ikke bare hjelper med å belaste øynene dine i mindre grad, men at det også skal bidra for mer effektiv strømutnyttelse ettersom de svarte pikslene rett og slett er avslått.

I testen bruker PhoneBuff roboter for å gjøre en rekke forhåndsbestemte aktiviteter på telefonene som inkluderer alt fra YouTube-titting til Twitter og Google Maps. Mens telefonen med vanlig, lyst tema går tom for strøm så har den andre telefonen med nøyaktig samme bruksmønster hele 30 prosent strøm igjen. Resultatet vises i illustrasjonen under:

Dark mode test results OLED iPhone

Kilder:
PhoneBuff
Wccftech

Stikkord: batteri, iphone, oled