Pixel 4 face unlock
Pixel 4 mangler en viktig sikkerhetsfunksjon.

Annonse


Kan låses opp mens du sover – Googles feilretting lar vente på seg

Da Pixel 4 ble introdusert forrige uke skrøt selskapet av at telefonens ansiktsopplåsningssystem er det raskeste i «noen smarttelefon».

Men hva med sikkerheten? Nylig ble det kjent at telefonen kan låses opp selv om brukeren har øynene lukket. I teorien kan altså noen holde telefonen over ansiktet ditt mens du sover og låse den opp uten at du er klar over det.

Kan ta flere måneder

Google har lovt at en programvareoppdatering skal fikse problemet, men lanseringen av oppdateringen lar vente på seg. Ifølge Google har de «jobbet med et valg for brukerne som krever at øynene deres må være åpne for å låse opp telefonen, noe som vil bli levert i en programvareoppdatering i løpet av de kommende månedene».

Det kan altså ta flere måneder før sikkerhetsmekanismen er på plass. Det er riktignok funnet referanser til denne funksjonen i Pixel 4-innstillingene, men den er utilgjengelig for brukerne.

Annonse
Valgfri innstilling

Googles system for opplåsning med ansiktet, som i stor grad fungerer på samme måte som Face ID, benytter seg av infrarøde signaler og kameraer for å opprette en nøyaktig dybdemodell av ansiktet ditt. Dette gjør at systemet ikke kan lures av et bilde av ansiktet ditt.

iPhones Face ID-system krever som standard at du har øynene åpne når du låser opp telefonen. Kravet kan imidlertid deaktiveres av brukeren. Pixel kan verken aktivere eller deaktivere slik funksjonalitet per dags dato.

Men som Google påpeker i sin uttalelse om saken, kan du inntil videre sikre deg mot ufrivillig telefonopplåsning ved å velge at telefonen må kreve et passord, PIN-kode eller mønster.

«Vi har jobbet med et valg for brukere som krever at øynene må være åpne for å låse opp telefonen, noe som vil bli levert i en programvareoppdatering i løpet av de kommende månedene. I mellomtiden kan Pixel 4-brukere, dersom de er bekymret for at noen kan ta telefonen deres og prøve å låse den opp mens øynene er lukket, aktivere en sikkerhetsfunksjon som krever PIN, mønster eller passord neste gang den skal låses opp. Pixel 4s ansiktsopplåsning møter sikkerhetskravene som en sterk biometri og kan brukes for betalinger og app-autetisering, inkludert bankapper. Den er motstandsdyktig mot ugyldige opplåsningsforsøk på andre måter, som ved bruk av masker».

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse