Intel prosessor
Intel klarer ikke å levere nok prosessorer. Det kan AMD utnytte til sin fordel.

Annonse


Intel med gavepakke til AMD

Intel har i lang tid slitt med å produsere nok 14nm-prosessorer. Problemet begynte i 2018, og tidligere i år lovte selskapet å aldri sette seg selv i en slik posisjon igjen.

– Våre leveransebegrensninger har hatt en opprivende påvirkning på våre kunder og økosystem. Vi har forpliktet oss til å aldri igjen være en begrensing for våre kunders vekst, uttalte Intel-sjef Bob Swan i april i år.

Tar lang tid

Men problemene ser ikke ut til å løse seg med det aller første. Mangelen på prosessorer kan nemlig strekke seg et godt stykke ut i 2020. Det er dårlige nyheter for Intel, men gode nyheter for rivalen AMD, som får en ypperlig sjanse til å stikke av med større markedsandeler.

Ryktene om at prosessor-mangelen vil fortsette stammer fra Canalys Channels Forum-arrangementet i Barcelona. Der skal flere Intel-partnere ha uttrykt bekymring over Intels leveransebegrensning.

Annonse


Skylder på Intel for skuffende vekst

The Register skriver at både HP og Lenovo er skuffet over dagens tilstand. HP-sjef Alex Cho er sitert på dette:

– Det er ingen overraskelse at det har vært et hardt år. Det gjør livet mer komplekst og vi forventer at det fortsetter i nok et kvartal eller to.

Lenovo-direktør Gianfranco Lanci mener at den svake veksten i PC-markedet i hvert fall delvis kan tilskrives Intel. Han hevder at markedet kunne vokst med 7-8 prosent i stedet for 4 prosent, dersom Intel hadde levert varene.

Ressursmangel

Ifølge leverandørkilder The Register har snakket med, har Intel fokusert så mye på å gå over fra 10nm-produksjonen til 7nm-produksjonen, at de har for få ressurser til produksjonen av 14nm-prosessorene (altså prosessorene Intel sliter med å levere).

Intel skal også ha lagt ned betydelig innsats i produksjonen av Xeon-brikker for bedrifter, noe som også har påvirket evnen til å løse problemene.

Kilde:
TechSpot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse