Menneskehud deksel
«Huden» ser skremmende realistisk ut.

Annonse


Et mer absurd mobildeksel kan man knapt finne

Synes du dekselet på smarttelefonen din blir litt for kjedelig? Savner du at dekselet føles mer ut som menneskehud, og ikke plastikk?

Da har Marc Teyssier i Telecom Paris noe for deg. Han og kollegene hans har utviklet kunstig hud som kan festes på forbrukerelektronikk, for eksempel en smarttelefon eller en smartklokke. Begge deler blir demonstrert i videoen nederst i saken.

Prosjektet er et samarbeid mellom forskere i Paris og Bristol.

Responderer på berøring

Huden responderer på berøring og kan gjenkjenne en rekke gester, både klyping, kiling og rotering. Målet har vært å lage et kunstig material som ligner så mye som mulig på menneskehud. Silikonmembranen består av flere lag, blant annet et teksturlag, et elektrodelag og et lag med underhud.

Annonse


– Ideen er kanskje litt overraskende, men hud er et grensesnitt som vi er veldig kjent med, så hvorfor ikke bruke det og berike enhetene vi bruker hver dag, sier Anne Roudaut fra Universitetet i Bristol i en uttalelse.

Ved å berøre huden på forskjellige måter kan smarttelefonen respondere på ulikt vis.

– Vi implementerte en meldingsapplikasjon der brukere kan uttrykke rike taktile følelser på den kunstige huden, sier Teysser. Han ledet arbeidet med studien, som hittil ikke er publisert i noe tidsskrift.

Kil huden for å sende latteremoji

Dersom brukeren skal sende en emoji gjennom meldingsappen vil størrelsen på emojien basere seg på hvor hardt brukeren har trykket på huden.

– Et sterkt grep formidler sinne, mens å kile huden viser en latteremoji. Å trykke flere ganger vil produsere en overrasket emoji, sier han.

Og hvor kom ideen fra?

– Jeg ønsket bare å kunne klype telefonen min, sier Teyssier, og legger til at neste steg i prosjektet blir å gjøre huden enda mer realistisk. Dette skal de oppnå ved å legge til hår og temperaturfunksjoner.

Sjekk ut denne videoen for flere detaljer:

Kilde:
New Scientist

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse