Det finnes ingen bilder av Apples AR-briller på internett, men det har ikke stoppet designere fra å leke seg med ulike konsept.

Annonse


AR-brillene kan komme neste år – dette vet vi

Neste års iPhone-modeller ventes å få en langt større oppgradering enn det årets iPhone 11-serie gjorde. Foruten et helt nytt design (som kan ende opp med å ligne på iPhone 4) og 5G-støtte, får telefonene også en ny 3D-sensor i kameraet på på baksiden.

Sistnevnte skal legge til rette for ny og mer nøyaktig AR-funksjonalitet. Men det er ikke det eneste AR-initiativet Apple jobber med. Neste år kommer også de mye omtalte AR-brillene, ifølge Bloomberg. Nettstedet skriver også at brillene kommer med holografiske brilleglass.

Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo jobber Apple med en tredjepartsselskap om disse brillene, som ser ut til å føre arven videre etter Google Glass.

Foreløpig er det flere spørsmål enn svar når det gjelder AR-brillene. Apple har ikke sagt et kvekk om disse i offentligheten, men tegnene på at de jobber med dem blir stadig flere. I iOS 13-koden ble det blant annet oppdaget støtte for et stereohodesett med AR-funksjonalitet.

Annonse


Synkroniseres med iPhone

Ifølge Bloombergs Mark Gurman, som har mange kilder innad i Apple, kan Apple-brillene (han omtaler dem som briller, ikke hodesett eller maske) «vise tekstmeldinger, e-post, kart og spill over brukerens synsfelt». Dette er mulig fordi brillene synkroniseres med brukerens iPhone. Apple vurderer også å inkludere en App Store for brillene.

Gurman påpeker at lanseringen kan bli utsatt dersom Apple-sjefene mener produktet ikke er klart for offentligheten.

Søvnsporing med Apple Watch

I tillegg til fokuset på AR, skal Apple lansere søvnsporing for Apple Watch. Dette er trolig en maskinvare-eksklusiv greie, så det er slett ikke sikkert at nåværende modeller får støtte. Men at søvnsporing er på vei er det ingen tvil om, det klarte Apple fint å avsløre på egen hånd tidligere denne måneden. Bare se på dette bildet:

Apple Watch søvnsporing
Apple refererer til en Sleep-app i sin Alarm-app for Apple Watch.

Ny Mac-maskiner med viktig endring

Bloomberg hevder at Apple skal introdusere nye Mac-maskiner med Apple-utviklede prosessorer.

Prosessorene skal være både raskere og mer batterivennlige enn i dag. De skal angivelig være basert på Apples A-brikkesett (brikkene som kjører iPhone og iPad). Innen 2021 skal utviklere kunne lage én app som fungerer både på iPhone, iPad og Mac, hevder Bloomberg.

Intel har allerede forberedt seg på at Apple skal gå over til ARM-baserte prosessorer i 2020. Synd for Intel, men gode nyheter for brukeren all den tid Apples A-brikker allerede er kraftigere enn mange Intel-brikker som er på markedet. Ved å produsere prosessorene selv slipper Apple også å forholde seg til Intels produksjonsproblemer, som har ført til mangel på prosessorer.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse