Diskett
Eksempel på hvordan 8"-diskettene ser ut.

Annonse


Disse diskettene får ikke lenger håndtere USAs atomvåpen

Det er ingen hemmelighet at datasystemene som skal håndtere USAs atomvåpen er utdatert. Men forsvarsdepartementet har nå oppdatert en spesifikk del av disse systemene, og det var kanskje på høy tid.

Gjorde sjokkerende funn

I 2014 hadde TV-programmet «60 Minutes» et segment som omhandlet det amerikanske atom-kontrollsenteret. I programmet ble avslørt at datamaskinene i kontrollrommet, som kan motta ordre om å skyte opp atomraketter, brukte 8-tommers disketter – en teknologi som ble oppfunnet for nesten femti år siden.

Nå melder nettstedet C4isrnet at det amerikanske luftforsvarets Strategic Automated Command and Control System (SACCS) har kvittet seg med disketter og erstattet dem med mer moderne teknologi, nærmere bestemt SSD-disker. Dette skal ha skjedd i juni i år.

Eldgamle maskiner

Maskinene som opererer i dette kontrollrommet er IBM Series/1-maskiner fra 1970-tallet. I 2016 ble det bestemt at enkelte komponenter skulle byttes ut i disse maskinene. Blant annet skulle det komme på plass et nytt lagringsmedium og nye prosessorer. Nå er i hvert fall lagringsmediumet oppgradert.

Annonse


Men å modernisere teknologien fullstendig er ikke noe mål i seg selv. Den utdaterte teknologien bidrar nemlig til å holde den sikker.

– Du kan ikke hacke noe som ikke har en IP-adresse. Det er alderen som tilbyr den sikkerheten – det er et unikt og veldig bra system, sier oberstløytnant Jason Rossi til C4isrnet.

Kilde:
C4isrnet

Annonse