PS5 utviklersett første bilde
Dette skal være en utviklerversjon av PS5.

Annonse


Dette er et ekte bilde av en PS5

Tidligere i år sirkulerte det illustrasjoner av et PS5-utviklersett på internett.

«Not For Sale»

Nå har det imidlertid dukket opp et ekte bilde av et slikt utviklersett. Og bildet bekrefter det mye av det vi allerede visste.

Den har en V-form, noe som skal bidra til langt mer effekt kjøling av komponentene.

På fremsiden står det blant annet «Prototype 1» og «Not For Sale». Videre kan vi se en På/Standby-knapp, Reset, Eject og USB-porter samt et par porter som kun utviklere får tilgang til.

Annonse


Den blir nok ikke helt slik

PlayStation 5 lanseres før jul i 2020 – det bekreftet Sony i forrige uke. Trolig vil konsollen avdukes i februar neste år.

For spillprodusenter som utvikler spill er det funksjonaliteten og ikke designet som er viktigst i en testfase. Derfor vil nok designet i den ferdige utgaven bli bli penere.

Trolig vil ferdige utgaven se mer ut som dette (basert på prototypen):

Flere bekreftede PS5-detaljer:

  • Kjører AMD Ryzen (muligens 3. generasjon med åtte kjerner), basert på Zen 2-arkitekturen. Produsert med 7nm-teknikken.
  • GPU-en er en modifisert AMD Navi med ray-tracing-støtte på makinvarenivå.
  • SSD-lagring
  • Bakoverkompatibel – støtter PS4-spill (og kanskje PS3 og PS2)
  • Ny kontroller med haptiske tilbakemeldinger (lades med USB-C): ««Med haptiske tilbakemeldinger føler du flere typer tilbakemeldinger, så når du krasjer inn i veggen med en racerbil føles det annerledes ut enn å gjøre en takling på fotballbanen. Du kan til og med få en følelse av variasjonen på teksturer når løper gjennom gress eller gjennom gjørme», sier Sony.

    «Adaptive Triggers»: «Utviklere kan programmere motstanden på knappene så du kan føle den taktile følelsen av å trekke en bue og pil, eller aksellerere en offroad-bil gjennom steinete terreng. I kombinasjon med haptikken kan dette produsere en kraftigere opplevelse som på en bedre måte simulerer ulik action».

Kilde:
Let’s Go Digital

Annonse