sentons-smarttelefon-jess-lee
Sentons skal legge berøringsfølsomme flater på telefonens sider for å unngå behovet for fysiske knapper.

Annonse


Tidligere Apple-ingeniør med oppstartselskap som skal endre smarttelefonen for alltid

Oppstartselskapet Sentons tar sikte på å fjerne knapper fra enheter som smarttelefoner – alt med flere industriveteraner på laget, inkludert en tidligere Apple-ansatt ingeniør i ledelsen.

Har historikk med Apple

Sentons forteller at de jobber med to telefonprodusenter i tillegg til å ha fått på plass en kontrakt med Asus Computer. Selskapet har 50 ansatte og nærmere 40 millioner dollar i oppreist kapital.

Selskapet ledes av Jess Lee som solgte sin forrige virksomhet, InVisage Technologies, til Apple. Det nye selskapet har annonsert et sensorsystem som ved bruk av ultrasoniske lydbølger oppdager aktivitet – enten det er tastetrykk, swipes eller enkel berøring – på forskjellig materiale.

Teknologi som dette benyttes allerede i Kina der Asus og deres partner i Tencent har fått implementert det i gamingtelefoner som har berøringsfølsomme kanter.

Annonse


Kan også benyttes i annen teknologi

I et intervju med Reuters forteller Lee at touchskjermer er flotte de, men at mobilprodusenter ikke har greid å implementere interaktivitet langs sidene på telefoner. Etterhvert som smarttelefonene blir tynnere og tynnere så frykter han at det til slutt vil være veldig lite plass til fysiske knapper.

Lee forteller at teknologien deres også kan benyttes andre steder der det er begrenset med plass og funksjonaliteten kommer til nytte.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse