Tale-til-tekst
Microsoft lanserer tale-til-tekst på norsk senere i oktober.

Annonse


Nå lanseres denne funksjonen på norsk

Å konvertere tale til tekst i sanntid har vært tilgjengelig for Office-brukere i mange år. Men – ikke på norsk.

Fikk tilgang til data fra Nasjonalbiblioteket

Det har imidlertid blitt endret nå, for som første land ut i norden, har Norge fått tale-til-tekst på sitt eget språk. Det er i stor grad takket være Nasjonalbiblioteket, som har gitt Microsoft fri tilgang til mange tusen timer med transkribert tale på norsk.

Ifølge Microsoft Nore ble disse dataene brukt for å trimme selskapets database. På grunn av tilgangen kunne Microsoft lansere tale-til-tekst på norsk mye raskere.

«Samarbeidet med blant andre Nasjonalbiblioteket har vært utslagsgivende for at Norge er første land ut i Norden som får denne tjenesten», skriver Microsoft i en pressemelding.

Annonse


Tilrettelegging i skolen

Selskapet skriver at de med denne funksjonen ønsker å bidra til tilrettelegging av bedere læring i skolen, samt «inspirere skolesystemet til å utnytte teknologi for å fremme læring».

– Dersom man ikke har de rette verktøyene kan opptil 50 prosent av undervisningstiden gå med på tilrettelegging for enkelte elever. Dette fører til mye tapt læring. Å utnytte teknologiske løsninger som tale-til-tekst vil fremme læring for alle, og ivareta hver enkelt elevs behov, sier Microsoft Norges produksjef Mike Tholfsen.

Her kan du bruke funksjonen

Tale-til-tekst er gratis og rulles ut til norske brukere i oktober. Funksjonen vil være tilgjengelig i Word, PowerPoint, OneNote og Outlook.

– Vi er veldig stolte over at Norge er første land ut i Norden. Med tale-til-tekst ønsker vi å vise hvordan Microsofts kan bistå i den digitale transformasjonen av fremtidens skole, samt fremtidens arbeidsliv, sier Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Kilde:
Microsoft

Annonse