Mr. Blobby
Du får tilgang til flere tusen MS DOS-spill gjennom Internet Archive.

Annonse


Nå kan du gjenoppleve 90-tallet

The Internet Archive er et gigantisk internett-bibliotek som inneholder millioner av videoer, bøker, musikk, nettsider, spill og programvare.

Største oppdatering hittil

Nå har non profit-organisasjonen oppdatert arkivet sitt med flere enn 2 500 DOS-spill.

«Etter vår første annonsering i 2015 har vi lagt til noen spill her og der. Men dette er vår største oppdatering hittil og inkluderer alt fra små uavhengige produksjoner, til for lengst glemte store lanseringer fra flere tiår tilbake i tid», skriver Internet Archive i et blogginnlegg.

Blant de nye spillene finner du Princess Maker 2, Microsoft Adventure, Wizardy: Crusaders, Mr. Blobby, Super Munchers, Street Rod og mye mer.

Annonse


Her kan du bla deg gjennom det store spillbiblioteket.

Saken fortsetter under bildet.

– Ikke alle er morsomme å spille

Det hele foregår i nettleseren, og som du vil oppdage er det relativt store spillfiler som må lastes inn før du kan spille.

I blogginnlegget opplyses det at noen spill kan oppleves som tregere enn andre, spesielt på eldre maskiner. «Ikke alle spill er morsomme å spille», skrives det også, og du blir gjort oppmerksom på noen spill mangler manualer. Så her kan det være en fordel å ha spill noen av dem før.

Mange av spillene er lagt til som et resultat av ExoDOS-prosjektet, som har som formål å ta vare på og restaurere gamle DOS-spill.

«Det som gjør denne samlingen til noe mer enn bare en dunge med gamle, nå spillbare spill, er hvordan den (samlingen) må takle problemene med programvare-bevaring og historie. Å ha en gammel kjørbar og scannet kopi av manualen representerer bare det første steget. DOS har vært på enkelte måter vært uforandret i løpet av de siste (nesten) 40 årene, men mye har skjedd under panseret. Programmer ble noen ganger kun skrevet for å jobbe kun på veldig spesifikk maskinvare og et veldig spesifikt oppsett. De ble lansert, solgt i en viss mengde eksemplarer, og deretter forsvant de, bortsett fra i minnet vårt.

Det er alle disse ekstra stegene under panseret, både når det gjelder anskaffelse og konfigurering som representerer det vanskeligste arbeidet som EXoDOS har gjort. Som et resultat har EXoDOS-prosjektet over 7 000 titler som de har fått til å fungere på en stabil og pålitelig måte».

Noen flere klassikere du kan gjenoppleve:

Hvilket spill er din DOS-favoritt?

Kilde:
Arstechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse