krypto-bitcoins-norge

Annonse


Åpner etterforskning mot Bitcoins Norge: – en person siktet

E24 melder i dag at Økokrim har åpnet etterforskning mot Bitcoins Norge etter at 126 tidligere kunder leverte en felles politianmeldelse mot selskapet for blant annet grovt underslag og brudd på regnskapsloven.

– Én person siktet

Økokrim kan fortelle at de har sikret bevis, men går ikke ut med informasjon om hvem som er siktet i saken.

Til E24 forteller politiadvokat Daniel Sollie at Økokrim har startet etterforskning i saken og at de har gjennomført ransaking og tatt beslag i verdier, IT-utstyr og dokumenter på flere steder i Stavanger.

– En person er siktet for grov underslag. Siktede har samarbeidet med politet og har forklart seg i avhør. Økokrim etterforsker denne saken slik som andre saker, for å få bekreftet eller avkreftet mistanke om straffbare forhold.

Annonse


Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Kundene føler seg lurt

Dagens utvikling kommer etter at vi i juni kunne skrive at den norske bitcoin-portalen Bitcoins Norge var blitt utsatt for angrep i en sak der kundene hadde følt seg lurt da selskapet mente de bare kunne levere en brøkdel av de faktiske verdiene kundene hadde i systemet. Kundene reagerte på den utspekulerte måten å gjennomføre prosessen på, der de kun ble tilbakebetalt verdien per 7. mai mens den egentlige verdien ved annonsering av nyheten var langt høyere.

I starten av september ble så midler i selskapet for 12,5 millioner kroner fryst etter frykt om at verdiene kunne bli forspilt.

Kilde:
E24

Annonse