Visa
Visa er blant gigantene som trekker seg fra Libra.

Annonse


Visa, Mastercard og eBay trekker seg fra Facebooks krypto-prosjekt

I sommer avslørte Facebook at de jobber en ny kryptovaluta kalt Libra.

Flere ledende selskaper innenfor teknologi og finansverden var i utgangspunktet med på satsingen, blant annet Spotify, Uber, Visa og Mastercard.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Annonse


PayPal ute – flere følger etter

Tidligere i oktober ble det kjent at PayPal, som også var medlem i Libra Association – den nyopprettede organisasjonen som skal forvalte Facebooks kommende kryptovaluta – valgte å trekke seg.

Samtidig gikk ryktene om at flere aktører vurderte å trekke seg ut av prosjektet. Nå kommer bekreftelsen. The Financial Times skriver at både Mastercard, Visa, eBay og Stripe har avsluttet sitt engasjement i Libra.

Valutaens fremtid står på spill

Uansett hvordan man vrir og vender på det, er dette et enormt tilbakesteg for Facebook. I løpet av de siste månedene har selskapets krypto-satsing blitt sterkt kritisert og satt under press fra politikere og myndigheter i USA. Finansdepartementet har blant annet uttrykt alvorlig bekymring for hva valutaen kan brukes til.

Nå ser altså den negative omtalen ut til å ha skremt bort flere selskaper som opprinnelig skulle investere i Libra.

– Har potensial

– Vi respekterer Libra. Men eBay har tatt avgjørelsen å ikke gå videre som et stiftelsesmedlem, sier en eBay-talsperson i en uttalelse.

Stripe sier følgende:

– Libra har et potensial. Vi skal følge progresjonen nøye og være åpne for å jobbe med Libra Association på et senere tidspunkt, skriver selskapet i en pressemelding.

Visa stenger heller ikke døren helt for fremtidig samarbeid.

– Vi fortsetter med å evaluere og vår endelige avgjørelse vil bli tatt på bakgrunn av flere faktorer, inkludert organisasjonens evne til å tilfredsstille nødvendige regulatoriske krav.

Zuckerberg skal grilles om Libra-sikkerhet

Hva sier Libra Association om at flere av de betalende medlemmene har fått kalde føtter?

– Vi setter pris på at de støtter målene og oppdraget til Libra-prosjektet. Vi ser frem til styremøtet i Libra Association om tre dager og gleder oss til å annonsere de første medlemmene.

23. oktober skal for ørvig Facebook-sjef Mark Zuckerberg møte finanspolitikere for å diskutere Libra og hvordan kryptovalutaen skal rulles ut til verden.

Kilde:
BBC

Annonse