Porsche Boeing
Porsche og Boeing skal utvikle flyvende bil.

Annonse


Se hva Boeing og Porsche skal produsere

Porche og Boeing har signert en avtale som innebærer at selskapene skal samarbeide om å utvikle en prototyp av en flyvende «bil».

Det kunngjorde selskapene i en pressemelding i går.

Letter og lander vertikalt

– Porsche ser på mulighetene til å forsterke sin posisjon som sportsbilprodusent ved å bli en ledende merkevare for premium mobilitet. På lengre sikt kan dette bety å bevege seg inn i en tredje reise-dimensjon, skriver Porsche i pressemeldingen.

Bilen de nå skal utvikle skal kunne både lette og lande vertikalt, som et helikopter eller drone. Ingeniører fra begge selskaper skal utvikle prototypen.

Annonse


Som en del av samarbeidet vil Boeing og Porsche danne et internasjonalt team som skal utforske de ulike aspektene ved urban transport via lufta. Dette inkluderer analyser av markedet for å kartlegge potensialet for flyvende biler og mulige bruksområder.

Tror markedet tar av etter 2025

Porsche Consulting har foretatt egne undersøkelser av markedet for urban lufttransport, og resultatet tilsier at dette markedet for alvor vil vokse etter 2025. Porsche hevder også at slike transportmetoder vil frakte mennesker på en raskere og mer effektiv måte enn dagens konvensjonelle transport på bakken.

I tillegg tror de transport via flyvende kjøretøy kan bli en mer kostnadseffektiv og fleksibel transportmåte.

Boeing og Porsche må blant annet konkurrere med Airbus SE og flere andre selskaper som jobber med flyvende biler som kan lette og lande vertikalt.

Kilde:
Reuters
Porsche

Annonse