oneplus-7t-test-itavisen
OnePlus har fått på plass 90Hz-skjerm i den "mildere" utgaven av OnePlus 7-serien, samt et oppgradert kameraoppsett med tre sensorer.

Annonse


TEST: OnePlus 7T gjør nesten alt riktig, men disse tingene plager oss

Det var fint lite vi kunne pirke på da vi hadde inne OnePlus 7 Pro inne til test for knapt fem måneder siden: et noe slapt kamera som fikk optimaliseringer i løpet av månedene som fulgte, mangelen på trådløse ladeegenskaper og noe småtteri knyttet til designet, stort sett fremkalt av den kurvede skjermen.

Disse ulempene var likevel ikke nok til å skremme unna det som ble potensielle OnePlus-kunder: med et av markedets første tilgjengelige 90Hz-skjermer og en pris som til tross for en økning fra tidligere modeller var et godt stykke lavere enn konkurrentene, og derfor fremsto som et svært bra mobilkjøp i et mobilmarked som ellers var karakterisert i marginale oppgraderinger og lunken grad av innovasjon. Forholdene la derfor til rette for at den gode bildeflyten i 90Hz kom svært godt med, men OnePlus besluttet den tid å ha denne teknologien forbeholdt Pro-modellen, noe de velger å gjøre noe med nå.

Kommer kun i denne konfigurasjonen

Nå blir nemlig 90Hz-paneler enda mer utbredt når det kinesiske selskapet introduserer OnePlus 7T med den nye skjermteknologien sammen en rekke andre nyvinninger som har gjort seg relevante siden forrige lansering i mai. Dette innebærer et forbedret kameraoppsett som nå består av tre sensorer, en helt ny versjon av Android i tillegg til Qualcomms nyeste mobilprosessor. På plass er selvfølgelig også UFS 3.0-lagring og 8GB minne, Dolby Atmos og et av markedets raskeste ladeteknologier – noe som i praksis betyr at OnePlus 7T kan være et av markedets billigste inngangsbillett til et hav av ny teknologi til en pris som de nærmeste konkurrentene ikke klarer å matche.

En liten advarsel som like gjerne kan presiseres med en gang: OnePlus har ikke fått trådløs lading på 7T heller. Heller ikke en offisiell IP-rating er på plass i denne omgang.

Annonse
Når det er sagt så kommer OnePlus 7T i to farger med kun én lagringskonfigurasjon: «Frosted Silver» og «Glacier Blue» med 8GB minne og 128GB lagringsplass.

Skjermen er flat – en god nyhet for mange, som prinsipielt insisterer på at kurvede kanter er noe som hører fortiden til.

Andre designendringer å merke seg er kamerautformingen som nå er i en sirkelformasjon med tillegget av en sensor. Om du bryr deg nevneverdig om fargens beskrivelse så er denne av en lysere nyanse sammenlignet med «Nebula Blue» vi så i mai på OnePlus 7 Pro, og den har en mer matt tekstur.

En annen endring i designet fører oss over til skjermens øvrige egenskaper utover at denne nå tilbyr merkbart bedre flyt.

Flat skjerm med en liten ulempe

«Tåredråpen» er nemlig redusert med en tredjedel, ned til en størrelse som vi svært sjeldent lar oss plage av under vår bruksperiode med telefonen. At skjermen er flat har vi heller ingen problem med – det fremstår som et godt balansert alternativ til det kurvede glasset man finner på storebror Pro.

For å være pirkete så kan det likevel påpekes at Pro-modellens kurvete glass er bedre egnet de spesialtilpassede håndbevegelsene man finner i OxygenOS. Er du kjent med nyere iPhone-modeller så kjenner du til prinsippene: dra en finger oppover fra bunnen for å gå til hjemskjermen når du befinner deg i en applikasjon, hold fingeren for å få opp nylig brukte applikasjoner. Alt dette går ganske knirkefritt i OxygenOS 10, men det slår oss at disse bevegelsene bør foregå mer uhindret med Pro-modellens mer avrundede kanter.

For å trekke sammenligningene med Pro-modellen videre så kan det være greit å understreke at du med OnePlus 7T har lavere oppløsning på 2400 x 1080. Skjermen er litt større enn OnePlus 7 fra lanseringen tidligere i år (6.55-tommer mot 6.41-tommer), med et bildeforhold på 20:9 og en økning i lysstyrken som nå gjør telefonen veldig lyssterk. Dette bruker vi for alt det er verdt ute i naturlig lys, der mobiltelefonen oppfyller OnePlus sin lovnad om å prestere bedre på lesbarhet under direkte sollys.

Vi irriterer oss ikke nevneverdig over «lav» oppløsning på skjermen, men heller mot det som ser ut til å være regnbueeffekter en kan skimte med varierende grad ut fra hvilken vinkel man har innsyn fra. Du trenger ikke nødvendigvis ha en unaturlig vinkel for å oppleve denne effekten, og den gjør seg mest åpenbar på hvit bakgrunn. Vi opplevde at effekten ble mindre plagsom ved bruk av Night Mode som uansett er til å anbefale, men dette er altså en ting du bør være oppmerksom på dersom du vurderer telefonen og er særlig kresen på skjerms egenskaper.

Ikke best på kamera denne gang heller

På kamerafronten ser det ikke ut til at OnePlus har knekket koden helt enda – ikke med sine tre sensorer der de i tillegg til hovedsensoren på 48MP og telefotosensoren på 12 megapiksler har på plass en sensor for ultravidvinkel. Dette må ikke misforstås: OnePlus har for denne lanseringen i likhet med tidligere lanseringer levert en rekke forbedringer som tar fotograferingsegenskapene et hakk nærmere rivalene som i alle tenkelige tilfeller er priset høyere i gjengjeld. Blant annet er det på plass en supermakro-modus som leverer flotte bilder med et krav om at du stiller deg opp mellom 2.5 og åtte centimeter unna objektet du skal fotografere.

Resultatet blir stort sett det vi oppfatter som tilstrekkelig for de fleste brukere, men om du prioriterer kameraegenskapene over gjennomsnittet så er det nok være en idé å se en annen vei – dette gjelder for supermakro-modusen så vel som kameraets egenskaper som helhet. Man opplever at nøyaktig fargegjengivelse er et problem sammen med noe skurr i detaljer, for ikke å snakke om selfiekameraet som ikke gjør en nevneverdig god jobb – den gjør jobben, men ikke stort mer.

Andre inntrykk:

  • Ytelse: Snapdragon 855+ gjør sine oppgaver uten å holde noe tilbake. Alle aktiviteter går unna kjapt som bare det, muligens med god hjelp av minnet på 8GB og UFS 3.0. Har aktivt spilt Call of Duty Mobile med grafikken på maksimum, svært jevn bildeflyt og flott grafikk. Noe av det kan nok også tilegnes OxygenOS 10 som er bedre optimalisert enn noensinne.
  • OxygenOS: OnePlus er først ut av alle mobilprodusenter med Android 10 forhåndsinstallert i sine nye telefoner, dette gjelder også for OnePlus 7T. Android 10 kommer også nå i OxygenOS-drakt, en utgave som fortjener ros for å være et av de mer minimalistiske tilnærmingene, med en overhaling i grensesnitt, enda flere tilpasningsmuligheter som du ikke trenger å tukle med om du vil holde det simpelt. Håndbevegelsene er implementert på en bra måte og gjør opplevelsen bedre – et veldig bra alternativ når de tradisjonelle hjem- og tilbakeknappene i Android oppleves trege og slitsomme. Som nevnt tidligere er disse sannsynligvis bedre egnet på de rundere skjermkantene som finnes på Pro-modellen.
  • Fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning: Begge former for sikkerhetslås fungerer veldig lettvint. Foretrekker ansiktsgjenkjenning i vår bruksperiode ettersom det går svært raskt – så raskt at det man er skeptisk til hvorvidt sikkerheten er ivaretatt skikkelig.
  • Batteri: Erfarer meget god batteritid. Batterikapasitet økt til 3800mAh og oppgradert med støtte for Warp Charge 30T. Opplever OnePlus sitt estimat på null til 70 prosent på halvtime til å være ganske realistisk. En fullading gir oss grovt sett én dags bruk.

En oppsummering er at OnePlus 7T gjør en veldig bra jobb i å oppfylle OnePlus sin selvpåtatte oppgave i markedet for smarttelefoner om å levere billige telefoner som er konkurransedyktige – ikke i hvilket som helst marked – men det som også inkluderer toppmodellene fra produsenter som Apple, Huawei og Samsung, men som du gjerne ikke finner i denne priskategorien.

Prisen på OnePlus 7T med 8GB minne og 128GB lagringsplass er 6299 kroner.

+ 90Hz gir fantastisk flyt
+ Flott ytelse, OxygenOS bra optimalisert
+ Budsjettvennlig
+ Batterilevetid og rask lading

– Kameraet ikke utnyttet godt nok
– Litt plagsomme regnbueeffekter på skjerm
– Ingen trådløs lading

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse