macbook-sidecar
Du må dessverre belage deg på å gå til anskaffelse av en nyere MacBook dersom du vil bruke iPad som ekstern skjerm.

Annonse


Dårlig nyhet – du må ha en nyere MacBook for å bruke iPad som ekstern skjerm

Apple lanserte i går macOS Catalina med en rekke nye funksjoner og endringer ellers. For de av oss som ikke deltok i betaen så var det derfor stor spenning knyttet til det å endelig få prøve den såkalte Sidecar-funksjonen der man bruker iPad som en ekstern skjerm til Mac-enheten – nå viser det seg altså at dette ikke går på hvilken som helst Mac.

Begrenset til Butterfly-modeller

Haken er altså at du trenger en nyere Mac for å bruke Sidecar, spesifikt en med det såkalte Butterfly-tastaturet dersom du bruker MacBook. Disse er spesifisert til å være følgende:

  • MacBook fra 2016 eller senere
  • MacBook Air 2018 eller senere
  • MacBook Pro 2016 eller senere

Grunnen til at Sidecar begrenses til disse MacBook-modellene skal visstnok dreie seg om en flaskehals i maskinvaren, der man trenger Skylake eller nyere prosessor for å bruke den gjeldende funksjonen.

Har du riktig iPad?

Stasjonære Mac-enheter har også mulighet for bruk av Sidecar-funksjonalitet. Det er lagt til støtte for Mac mini fra 2018 og nyere, iMac fra 2015, iMac Pro og den kommende 2019-modellen av Mac Pro.

Annonse


Også iPad-en stilles det krav til. Denne må ha støtte for Apple Pencil. Apple forteller at alle iPad Pro støttes, sammen med iPad 6. gen eller nyere, 5. gen iPad mini og tredjegenerasjon av iPad Air. Samtlige må være på iOS 13 for å bruke Sidevar.

Når det er sagt så har vi prøvd Sidecar med svært gode erfaringer. Fortell oss gjerne i kommentarfeltet hvordan du opplever funksjonen.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse