Microsoft
Det kan virke som at Microsoft forsøker å tvinge deg til å bruke Windows 10 med en Microsoft-konto.

Annonse


Windows 10 lar deg ikke lenger opprette en lokal konto

Når du installerer Windows 10 og setter opp maskinen for første gang må du enten logge inn med en Microsoft-konto (eventuelt opprette en), eller logge inn med et lokal konto.

Men ifølge HowtoGeek har den nyeste Windows 10 Home-versjonen med mai-oppdateringen endret på dette.

Nettstedet hevder at med den nyeste stabile versjonen av mai-oppdateringen, får du ikke lenger automatisk opp valget om å opprette en lokal innlogging når du setter opp OS-et for første gang.

Borte vekk

Muligheten for å bruke en offline-konto skal rett og slett være fjernet. Når man klikker på «Neste» eller «Opprett konto» blir du bedt om å oppgi Microsoft-navnet ditt eller Skype-navnet ditt.

Annonse


Hvis man klikker på «Lær mer» får man opp denne meldingen:

«Hvis du foretrekker å ikke ha en Microsoft-konto assosiert med enheten din, kan du fjerne den. Fullfør Windows-oppsettet og deretter klikk på Start-knappen og gå til Innstillinger –> Kontoer –> Din informasjon og velg “Logg inn med en lokal konto istedenfor».

Du må altså opprette en Microsoft-konto først, uansett.

Slik gjør du det

Det skal imidlertid være en annen måte å løse dette på. For det viser seg at hvis du kobler PC-en fra internett under oppsettet, får du likevel muligheten til å opprette en lokal konto.

Du vil riktignok få opp en feilmelding under oppsettet, men du får også valget om å «Hoppe over» prosessen med å lage en Microsoft-konto.

Deretter kan du lage en offline-konto, akkurat som før.

Hva synes du om denne endringen?

Kilde:
HowtoGeek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse