Galaxy Watch Active 2
Etter hvert får Galaxy Watch Active 2 også EKG og fallregistrering.

Annonse


Smartklokke-eiere har fått seg en overraskelse

For nesten to måneder siden lanserte Samsung en ny smartklokke – Galaxy Watch Active 2. Dette er Samsungs nyeste forsøk på å ta opp kampen mot Apple Watch, men det mange ikke vet er at klokken har en funksjon som ikke har blitt aktivert før nå.

Aktiverer berøringsfølsom klokkekrans

En ny oppdatering på knappe 14 MB bringer med seg flere forbedringer. EKG og fallregistrering er også på vei, men ikke inkludert i denne oppdateringen.

Det som er inkludert er derimot en ny funksjon for klokkekransen. De siste generasjonene av Samsungs smartklokke har ikke hatt den roterende kransen kjent fra tidligere modeller. Men i Galaxy Watch Active 2 er kransen berøringsfølsom. Problemet er bare at funksjonen var deaktivert som standard. Det har heller ikke vært mulig å aktivere den – før nå.

Ny måte å styre klokka på

Funksjonen aktiveres automatisk med den nye oppdateringen og du trenger derfor ikke å tukle med noe i innstillingspanelet. Men det betyr også at mange eiere av denne klokken vil få seg en overraskelse, all den tid Samsung ikke opplyser brukeren om endringen etter at oppdateringen er installert.

Annonse


For hvis du installerer oppdateringen, med versjonsnummer R830XXU1BSI9, kan du altså nå bruke den berøringsfølsomme kransen for å scrolle gjennom klokkas grensesnitt. Fordelen med det er blant annet at du slipper å dekke til skjermen med fingeren din når du navigerer.

OTA-oppdatering

I tillegg til ovennevnte endringer retter oppdateringen også flere feil og forbedrer GPS-funksjonaliteten. I tillegg får du en mer nøyaktig batteriindikator.

Dette er en såkalt OTA-oppdatering (Over The Air), noe som vil si at den installeres uten at du behøver å foreta deg noe. Det kan riktignok ta noen dager før oppdateringen når deg. Du kan imidlertid se etter den manuelt ved å gå til Om klokken –> Programvareoppdatering i Galaxy Wearable-appen.

Kilde:
Phonearena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse