Flight Simulator
Flight Simulator gjør et gigantisk comeback neste år.

Annonse


Fansen kan knapt tro sine egne øyne

Visste du at Flight Simulator er eldre enn Windows? Ja, det stemmer – spillet har en historie som strekker seg helt tilbake til 1979. Det første originale spillet ble lansert i 1982.

Men nå er det 13 år siden den forrige fullverdige Microsoft-flysimulatoren fikk en skikkelig overhaling, den gang i 2006 med Flight Simulator X.

Overrasket alle med comeback

Derfor ble mange tatt på senga da Microsoft Flight Simulator dukket opp under årets E3-messe i sommer. Det var rett og slett ikke mange som hadde forventet at en splitter ny flysimulator skulle bli annonsert.

Men det skjedde altså. Serien skal nå gjøre comeback. Og det vi har sett av spillet foreløpig, tyder på at dette kan bli et helt spesielt spill. Det er det mange grunner til.

Annonse


Microsoft Flight Simulator blir en gigantisk – virkelig gigantisk – flysimulator og lanseres til Windows og Xbox One i 2020.

Slik beskriver selskapet spillet:

«Microsoft Flight Simulator er neste generasjon av en av de mest elskede simuleringsproduktene. Fly de mest detaljerte og best utseende flyene, fra lette fly til brede jetfly, i en utrolig realistisk verden. Lag din flyplan og fly hvor som helst på planeten. Nyt flyvning både dag og natt og møt realistiske, utfordrende værforhold».

Bruker Bing-kartet

Det er mye å glede seg til.

Noe av det som gjør dette spillet så spesielt, er at det benytter seg av data fra Bing-kartet og Microsofts Azure-servere – altså skyen – for å skape hyperrealistiske modeller av planeten vår. Det viktigste er ikke om du har en god PC, men hvor raskt internett du har.

Saken fortsetter under bildet.

Spillet får et imponerende detaljnivå, lover utviklerne.

40 000 flyplasser

Microsoft vil gi deg muligheten til å fly over hele verden, ditt eget hus inkludert. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men ifølge heldige personer som har fått teste en tidlig utgave av spillet, holder lovnaden vann.

Du får tilgang til mer enn 40 000 flyplasser og over to millioner byer og tettsteder.

For å få til dette bruker spillet, som nevnt, data fra Bing-kartet. Flight Simulator henter mer enn to petabytes med geografisk informasjon fra tjenesten. Det inkluderer blant annet data fra satellittbilder.

Strømmes fra skyen

Microsoft har, i samarbeid med utvikleren Asobo Studio, i stor grad fokusert på detaljer i dette svære spillet. Natur, bygninger og flyplasser skal fremstå som meget realistiske. Dette gjelder også når du flyr om natten takket være realistiske lys med ulike fargetemperaturer.

Men for å få til dette kreves enorme mengder data. Skulle hele spillet fått plass på en Blu-ray-disk måtte du ha hatt 20 000 av dem! Så i stedet strømmes detaljene fra skyen, ved hjelp av Azure.

Ifølge utviklerne av spillet skal det imidlertid bli mulig å forhåndslaste enkelte deler av verden. Dette skal kunne være nyttig dersom du sitter på en treg internettlinje, eller ikke har tilgang til internett i det hele tatt.

Hyperrealistiske værfunksjoner

Microsoft ønsker å gi deg en autentisk pilot-opplevelse. For å få til det har selskapet implementert flere kule funksjoner. En av dem er at spillet henter værdata fra Bing i sanntid. Det betyr at du kan sette deg inn i et fly og fly under samme forhold som piloter gjør den aktuelle dagen.

Saken fortsetter under bildet.

Flight Simulator får mange imponerende værfunksjoner.

Dataene som hentes inn inkluderer parametere som vindhastighet, luftfuktighet, skyer og ikke minst; orkaner. Du kan også tilpasse værforholdene i sanntid, noe som betyr at endringene reflekteres umiddelbart mens du flyr.

Fly med Xbox-kontrolleren

Det er allerede klart at Flight Simulator får en flerspillerdel. Detaljene er dog ikke kjent.

Det som er sikkert er imidlertid at spillet får et potensielt mye større publikum enn tidligere spill i serien. For i motsetning til tidligere versjoner, som kun har blitt lansert til PC, får også Xbox One-spillere tilgang til denne simulatoren. I tillegg blir spillet en del av Xbox Game Pass, noe som øker tilgjengeligheten ytterligere. På Xbox One kan man fly med både en vanlig kontroller og Microsofts Xbox Adaptive Controller.

Vi kan knapt vente til dette spillet blir tilgjengelig i VR.

Hvis du synes dette høres interessant ut, anbefaler vi deg å se videoene nedenfor, som viser ekte gameplay fra en alpha-utgave av spillet.

Finn ut hva en ekte Boeing 737-kaptein mener om spillet:

Kilde:
Arstechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse