digitaltførerkort
Du kan nå laste ned ditt digitale førerkort til Android og iPhone.

Annonse


Nå er førerkortet ditt på mobilen

Har du iPhone og Android og lappen, kan du nå laste ned en app som fungerer som førerkortbevis.

Appen endelig klar

Dette melder Samferdselsdepartementet:

“Nå kan du laste ned førerkortet sitt digitalt. Det digitale førerkortet vil være et fullverdig førerkort for nasjonal bruk, noe som betyr at det vil være tilstrekkelig å ha det liggende på mobilen – som de fleste uansett alltid har med seg. Dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag.”

“Det digitale førerkortet er likevel et frivillig, gratis supplement til dagens fysiske førerkort. Det vil fremdeles bli utstedt fysisk førerkort, både til de som får førerkort for første gang, og ved fornying. Det vil selvsagt fortsatt være tilstrekkelig å ha med seg det fysiske førerkortet. Og ved kjøring i utlandet må det fysiske førerkortet tas med.”

Annonse


Du må ikke bruke appen selvsagt, den er frivillig (uthevingen er vår):

“Det digitale førerkortet er likevel et frivillig, gratis supplement til dagens fysiske førerkort. Det vil fremdeles bli utstedt fysisk førerkort, både til de som får førerkort for første gang, og ved fornying. Det vil selvsagt fortsatt være tilstrekkelig å ha med seg det fysiske førerkortet. Og ved kjøring i utlandet må det fysiske førerkortet tas med.

Last ned her

Kilde:
Samferdselsdepartementet pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse