Levis og Google lanserer ny smartjakke – dette kan den gjøre for deg

Levis smartjakke
Brikken på armen gir jakken smarte funksjoner.

Levis og Google har trukket sløret av en ny smartjakke med Jacquard-teknologien. Jakkene kommer i modeller for både kvinner og menn.

Stryk på jakken

Jacquard er Google-utviklede brikker som kan plasseres i tekstiler. De er trykkfølsomme og har Bluetooth-teknologi, noe som gjør det mulig å styre telefon-funksjoner direkte fra klær.

Vi har allerede skrevet om en smartryggsekk med denne teknologien implementert. Ved å sveipe nedover på skulderreimen kan man for eksempel bytte sang på telefonen.

Annonse

På Levis Trucker-jakke er det et område rundt ermet som er trykkfølsomt. I likhet med smartsekken kan du benytte dette området for gjøre ulike gester, som i tur instruerer telefonen din om å utføre en oppgave, enten det er å svare på et anrop eller hente frem veibeskrivelser.

Mindre

Jakken benytter seg av andre generasjons Jacquard-brikke. Denne dingsen er mindre enn forrige generasjons Jacquard-brikke. Ifølge Google er det så vidt større enn et SD-kort.

Ved hjelp av den nye Jacquard-appen kan brukerne programmere jakken til å gjøre mye forskjellig. Du kan sveipe langs ermet på jakken for å ta et bilde med telefonen din. Eller du kan spørre Google Assistant om været. Eller hente frem den nye «Min Dag»-funksjonen, som gir deg et overblikk over dagens avtaler og gjøremål.

Så mye koster den

Den nye Levis-jakken er billigere enn den forrige smartjakken fra samme selskap. For den nye Classic Trucker må du ut med 198 dollar, mens Sherpa Trucker koster 248 dollar.

Jakkene blir tilgjengelig i utvalgte butikker i USA, Storbritannia, Japan, Italia, Tyskland, Frankrike og Australia.

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse