Nintendo Switch Lite
Nintendo Switch Lite lider også at det mye omtalte kontroller-problemet.

Annonse


Vær klar over dette før du kjøper Nintendo Switch Lite

Den originale Switch-modellen har i lang tid vært plaget av et drifteproblem – altså at kontrollerne lever sitt eget liv.

Man skulle kanskje tro at Nintendo hadde fikset dette før Switch Lite-lanseringen, men som vi kunne skrive forrige uke, er ikke dette tilfellet.

Saksøkt

Spillere rapporter nemlig om akkurat de samme problemene med den nye håndholdte konsollen.

Nå har det ført til at Switch Lite er involvert i en rettslig strid, bare én uke etter lansering.

Annonse


Det pågår allerede et gruppesøksmål mot Nintendo som følge av problemene på den originale konsollen. Nå er også Switch Lite lagt til i dette søksmålet, som opprinnelig ble levert i juli.

– Jeg kan ikke tro det

Advokat-firmaet Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) begrunner dette med at brukere har har opplevd problemer med konsollen etter få dagers bruk.

«Jeg kan ikke tro det. Min Nintendo Switch Lite drifter allerede. Jeg spilte BOTW og kameraet flyttet seg uten at jeg rørte den analoge stikken. Jeg forsøkte å kalibrere og oppdatere kontrollerne, men problemet forsvant ikke», skriver en spiller.

En annen skriver:

«Jeg fullførte Link’s Awakening på mitt originale Switch Lite-system denne helgen. Jeg hadde brukt rundt 20 timer på det, og da begynte drifteproblemene med Joy-Con-ene. Hvorfor skjer dette tidligere enn på den tidligere Switch-modellen?».

I søksmålet anklages Nintendo både for svindel, feilaktig markedsføring og brudd på garantilover.

Advokat-firmaet, som representerer 18 saksøkere i 16 ulike stater, krever nå at Nintendo bøtelegges for feilene.

Mer stress med Switch Lite

For spillerne er det kanskje ekstra irriterende at disse feilene oppstår på Switch Lite. Ettersom denne konsollen kun er håndholdt – den inneholder ikke avtagbare kontrollere – må hele konsollen sendes inn til Nintendo for reparasjon. Med den vanlige Switch-modellen kunne man i det minste bare levere inn Joy Con-ene til reparasjon, og dermed beholde konsollen i mellomtiden.

Tilbyr gratis reparasjon

Det skal dog nevnes at Nintendo har begynt å tilby gratis reparasjon etter at søksmålet ble levert i sommer. Selskapet har imidlertid ikke uttalt seg offentlig om problematikken, så hvorfor dette fortsatt er et problem, vites ikke.

Kilde:
Gizmodo

Annonse