iPad Pro Macbook Pro
Apple dropper OLED i ny MacBook Pro og iPad Pro som lanseres neste år.

Annonse


iPad Pro og MacBook Pro-maskiner får ny skjermteknologi, men det er ikke OLED

I dagens iPad Pro- og MacBook Pro-maskiner benytter Apple seg av LCD-paneler med LED-basert bakbelysning.

Man skulle kanskje tro at Apple vil gå over til OLED-panel i fremtidige modeller, men ifølge den velrenomerte Apple-anaytikeren Ming-Chi Kuo er ikke det tilfellet.

Flere LED-lamper enn Apple-skjermen til 45 000 kroner

Istedenfor vil selskapet ta i bruk mini-LED som skjermteknologi når nye Pro-modeller av iPad og MacBook lanseres neste år. Det forventes at Apple skal bruke mini-LED for disse produktene i minst ett halvt år, hevder Kuo. Dermed følger ikke Cupertino-giganten i sine konkurrenters fotspor, som i det siste har begynt å introdusere OLED i sine maskiner.

Mini-LED-panelene vil bestå av 10 000 LED-lamper som skal sørge for bedre farge- og kontrast-ytelse. De skal også legge til rette for tynnere og lettere enheter sammenlignet med OLED. Til sammenligning består Apples Pro Display XDR av 576 LED-lamper. Selskapet skal klare å presse flere LED-lamper inn på mindre paneler fordi lysene er bittesmå i størrelse.

Annonse


Vil unngå OLED-problem – blir dyrere for deg

Videre hevder Kuo at prisen må justeres opp på grunn av mini-LED-teknologien. Dermed blir allerede dyre iPad-er og MacBook Pro-maskiner enda mer kostbare for sluttforbrukeren.

Noe av grunnen til at Apple går for denne teknologien, og ikke OLED, skal ifølge Kuo være at selskapet ønsker å være mindre avhengig av Samsung og deres OLED-teknologi. Samsung dominerer i dag markedet som produsent av mellomstore OLED-paneler.

I tillegg håper Apple å unngå problemer med paneler som skades fordi bildet «brenner« seg inn i skjermen.

Hvem skal levere panelene?

Apple skal angivelig være i samtaler med LG om levering av Mini-LED-panelene.

Epistar, Zhen Ding, Radiant Opto-Electronics, Nichia, Avary Holding og TSMT skal også levere komponenter for denne skjermteknologien, ifølge Kuo.

Kilde:
MacRumors

Annonse