tesla-model-3-data-4g-lte
Tesla viser flere tegn til å snart ta betalt for databruken din i kjøretøyene deres.

Annonse


Tesla følger nøye med på databruken din fremover

Tesla begynner nå smått å monitorere databruken i kjøretøyene i et ledd for å bruke opplysningene herfra til å ta betalt for databruken, samt gi føreren oversikt over mye han eller hun har brukt.

Tilbyr standard og premium

Det har hele tiden opp til nå vært snakk om gratis internettilkobling. Med Model S sin lansering i 2012 så var det først ikke lagt frem noen indikasjon på når praksisen skulle endres, og når det i 2014 ble gitt en tidsfrist med gratis internett i de neste fire årene så fortsatte selskapet å tilby gratis internettilkobling etter dette også.

Først i fjor begynte det å skje endringer.

Tesla innførte forskjellige tilkoblingstyper i to kategorier som er Standard Connectivity og Premium Connectivity der førstnevnte tilbyr muligheter for kart og navigasjon sammen med musikk og medieinnhold gjennom Bluetooth, samt programvareoppdateringer strengt gjennom Wi-Fi, med viktige sikkerhetsoppdateringer fremdeles på bilens datatilkobling.

Annonse


Begrenset til 50GB?

Til forskjell fra dette så gir Premium-tilkoblingen satellittvisning i kartet med trafikkvisualisering i sanntid, strømming av musikk og medieinnhold i bilen samt en nettleser for Model S og Model X. Programvareoppdateringer foregår over både Wi-Fi og 4G.

Premium-alternativet er per dags dato aktivert på alle biler utenom innstegsmodellen for Model 3. Tesla-sjefen har uttalt at de kan begynne å tilby premiumoppdatering for disse brukerne også, mot en pris sum på 100 dollar i året.

Nå har de altså begynt å telle databruken i flere biler, som illustrert under:

Så langt skal det kun være Tesla-eiere med premiumalternativet som får opp denne datatelleren som av en eller annen grunn ser ut til å være begrenset til 50 GB.

Vi kan forvente flere opplysninger rundt dette i ukene som kommer, i forbindelse med V10-oppdateringen du kan lese mer om her.

Kilde:
Electrek

Annonse