itavisenarea51
ITavisen-gamer Daniel Lange på Area 51.

Annonse


ITavisen besøkte Area 51

Introduksjon: Trond Bie.

Interessen rundt UFO-er, eller uidentifiserte flygende objekter, som det langt mindre dramatisk omtales som, har blusset opp etter at den amerikanske marinen innrømmet de ikke vet hva de ser på nattehimmelen lenger.

For det er vel bare snakk om militærhemmeligheter…?

Det er i det minste hva de selv uttalte (omvendt psykologi for å gjemme militære hemmeligheter?), forrige uke da de konstaterte at de ikke vet hva dette er.

Klippet under er fra kameraet på en av våpensystemene på et fly og er derfor både presise og ikke minst frie for fingerfett og annet smuss:

Etter all snakket om UFO-er i pressen, et fenomen som siden sent 40-tallet (Roswell, New Mexico) har blitt et kulturelt uttrykk i USA. En annen person som har fått oppmerksomhet er Bob Lazar. Lazar besøkte Joe Rogan i sommer og uttalte det samme han tidligere har påstått: jeg vet UFO-er finnes, og at det amerikanske forsvaret er i besittelse av det i S-4-i området nær Area 51.

Annonse


Lazar hevder han så en UFO og en anti-materie-reaktor med element 115 som energikilde da han jobbet der.

Selv det om han jobbet der eller ikke er gjenstand for kontrovers.

Ikke vet vi, men mannen virker sannferdig og har bestått løgndetektor-test tidligere, så noe tror han har skjedd:

Lazars samtale med Joe Rogan er god underholdning, uansett om man er troer eller skeptiker:

Se er Lazars UFO-video fra 1989:

Daniel Lange besøkte Area 51

Da X-Files var på sitt mest populære var det nok kun de mest ihuga UFO-fansen som “trodde”, samtidig som interessen dabbet av i populærkulturen etter at X-Files hadde spilt sin rolle. Men, 15 år senere, og spesielt i 2018 og inneværende år, blusset interessen såpass opp at personer kom sammen på nett for å “storme Area 51” etter at ideen ble luftet som en spøk.

Det er langt fra en selvfølgelighet at det faktisk blir et event av ting i den virkelige verdenen etter først å ha litt luftet på nett, men mystikken og dragningen rundt Area 51 ble for stor for mange, så de valgte å arrangere en tur for å “storme” området. Eller i det minste stifte bekjentskaper og skape noe nytt ut av noe som har eksistert lenge før nettet.

De aller fleste regner vi med at var klar over at det bare er å glemme og komme seg inn på selve området: 1) det er svært tungt beskyttet og overvåket 2) du kommer som sivil aldri i nærheten av de viktige områdene, man stopper i en øde ørken langt fra en eventuell UFO eller militær hemmelighet.

ITavisen-gamer og spill-strømmer Daniel Lange tok turen ned til Area 51 med en av gruppene som arrangerte turen. Dette opplevde han.

Her startet vi, på et motell i ørkenen

Området vi valgte å besøke er 50 meter fra den første grensen inn til selve Area 51 i Lincoln County, Nevada.

Har du besøkt Las Vegas vil du kjenne igjen landskapet og den spesielle følelsen kun en ørken kan gi deg: tomhet og frihet, kokende hett på dagen, kaldt på natten.

Reisen var fin med flott natur rundt Little A’Le’Inn. Inntrykket mitt med en gang var at opplegget virket solid, spesielt fordi dette hadde blitt satt sammen av frivillige personer.

Fra Vegas til Little A’Le’Inn:

area51
Området er rett under innsjøen.
area51nevada
Her ser du deler av Area 51-anlegget.

Vi fant fort ut at vi ikke var de eneste, for da vi kjørte opp fra Las Vegas så vi mange bo-biler og folk som det så ut til skulle til Area 51. Det fikk vi rett i.

Little A’Le’Inn:

Bilde: Daniel Lange/ITavisen.

Rundt 500 personer

Da vi ankom møteplassen må det ha vært rundt 200 biler der ute i ørkenen, fra 50 til 100 bo-biler, og noe rundt 500 personer totalt da kvelden senket seg.

På kvelden satt vi på møteplassen og snakket sammen med de andre vi kun hadde møtt på nett noen uker i forveien, og som også av en eller annen merkelig grunn hadde funnet hverandre for å gjøre noe utenfor nettet.

Bilde: Daniel Lange/ITavisen.

Dette er USA, så man stopper ikke med kun å spise: det ble rigget opp en scene med for meg ukjente band som skapte liv og røre, eller i det minste prøvde, blant de 40 som møtte opp på denne tiden.

“Atozy”, en YouTube-er som tidligere har snakket om “stormingen” av området (og hvordan det amerikanske forsvaret forklarer at man aldri må finne på å storme området), og meg selv, kom i kontakt og snakket med andre hyggelige personer som delte interessen vår rundt dette gamle amerikanske kulturfenomenet som nå hadde forankret seg digitalt.

Jeg vil skissere gruppen som en blanding av meme-skapere, spesielt-interesserte og en dose “influencers”.

En av klippene fra “Atozy” som startet det hele:

På kvelden “stormer” vi

På kveldstid valgte vi å kjøre så nærme vi kunne, men han som startet hele opplegget fikk kalde føtter, så det endte med at lokalsamfunnet måtte trå til og hjelpe. Kanskje like greit, de vet i det minste hvor de er.

Jeg må innrømme det var en smått surrealistisk følelse å være oppe ved porten til militærbasen:

Bilde: Daniel Lange/ITavisen.

Noen få meter videre, ble vi møtt av to vennlige “statetroopers” som fortalte oss hvor mye lenger vi kunne gå. Merk at militæret ikke en gang gadd møte opp. Klart følger de med på aktiviteten rundt slikt på nett. Visste de at nettopp jeg skulle møte opp lenge før jeg ankom USA…?

Det var tydelig det ikke kom som noen overraskelse på dem at vi var der.

Og, da vi ankom porten, var det rundt åtte politibetjenter som sørget for at ingen gjorde noe dumt. Det var noen som prøvde å fiske etter en reaksjon fra betjentene, men de opptrådte seg profesjonelt og ingen gjorde noe veldig galt. Vi hang rundt portoområdet i rundt to timer hvor vi satt og hørte på hverandres historier, mens andre ble intervjuet på TV.

Vi så to fikk tilsnakk, og én av dem krabbet faktisk under gjerdet og inn på området, tok en stein, og krabbet tilbake. Dette var ikke under tilsyn av politiet, så han kom ikke i trøbbel. Det var også en jente som plutselig dukket opp under porten, hun fikk også tilsnakk, og det var det.

Ingen dramatikk å finne, ingen funn av UFO-er eller andre skapninger som ikke er kjente til menneskeheten. Men det gjør ikke så mye; noen ganger er det hyggelig og bare samles om noe utenfor nettet.

Bilde: Daniel Lange/ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse