iPhone 4
2020-iPhone får et design som minner om iPhone 4, hevder kjent Apple-analytiker.

Annonse


Apple går tilbake til 2010 med neste års iPhone

Apple har stort sett fokusert på kameraene i iPhone 11-serien. Bortsett fra den nye klumpen på baksiden av telefonen, er designet identisk med fjorårets modeller.

I lang tid har analytikerne pekt på 2020 som et mer spennende år. Det ryktes nemlig at Apple skal introdusere et nytt design i neste års iPhone–serie, og nå har Apple-analytiker Ming-Chi Kuo avslørt sine spådommer for disse telefonene.

Går for iPhone 4-aktig design

Kuo skriver, i et notat han har delt med investorer, at Apple skal gå vekk fra de avrundede hjørnene som iPhone har hatt de siste årene. I stedet skal selskapet ta et skritt tilbake, og gå for et mer iPhone 4-aktig design.

Dersom det stemmer, vil det være Apples første redesign av iPhone på mange år.

Annonse


«Vi spår at det nye 2H20 iPhone-designet vil endre seg betraktelig (…). Metalrammen, samt front- og bak-glasset (2/2.5D) vil fortsatt bli brukt, men overflaten på metallrammen vil endres til et design som minner om iPhone 4», skriver Kuo.

Analytikeren, som er tett på Apples forsyningskjede, treffer ofte godt med sine spådommer. Det er dog lenge til neste års iPhone, vi har knapt rukket å legge iPhone 11-lanseringen bak oss, så informasjonen må uansett tas med en klype salt.

Forventer bedre salg

Kuo seg trygg på at iPhone 12 (eller hva navnet nå enn blir) kommer til å selge mer enn iPhone 11. På grunn av det nye designet, og 5G-støtte, forventer Kuo at Apple leverer 85 millioner enheter av de nye modellene i 2020. Det er i så fall ti millioner mer enn det forventes at Apple selger av iPhone 11-serien i 2019.

Kun OLED

Kuo har tidligere hevdet at neste års iPhone blir tilgjengelig i nye størrelser. Han tipper at Apple tilbyr sine flaggskip i 5.4″- og 6.7″-modeller. Han forventer også at samtlige iPhone-modeller får OLED-panel, i motsetning til i dag, der kun Pro-modellene har dette (iPhone 11 har LCD-panel).

Kilde:
MacRumors

Annonse