Kik app
Kik vil fokusere på sin egen kryptovaluta. Som en konsekvens av dette legges Kik ned.

Annonse


Takk for alt, Kik

Kik Messenger ble lansert i 2010 og endte raskt opp med å bli populær. «Denne er en supersuksess», skrev vi den gang.

Noe av årsaken til populariteten skyldtes at brukerne ikke behøvde å registrere seg med et mobilnummer eller andre sensitive opplysninger.

Men nå legges Kik Messenger ned, til tross for at tjenesten har mange millioner brukere verden over. Det kommer frem av et blogginnlegg på nettstedet Medium.

«Dette er en svært vanskelig beslutning. Kik er en av de største appene i USA. Den har et bransjeledende engasjement og vokser stadig. Over 100 ansatte og familier blir påvirket av dette. Folk har lagt ned sjelen og hjertet sitt i Kik og Kin i over et tiår».

Annonse


Konsentrerer seg om kryptovaluta

Selskapet sier at de velger å stenge tjenesten fordi de ønsker å konsentrere seg om den nye kryptovalutaen de har opprettet.

I realiteten er avgjørelsen trolig tvunget frem av en rettslig strid mellom selskapet og US Securities and Exchange Commission (SEC). Striden handler om kryptovalutaen Kin.

Kin ble opprinnelig opprettet for å bringe penger i kassa for Kik Interactive. Selskapet var nemlig i ferd med å gå tom for penger. Men nå må Kik legges ned for å kunne ha råd til å ta opp kampen mot SEC i rettssalen. SEC mener nemlig at Kik Interactive har brutt loven da de lanserte Kin.

«Fra mai til september 2017 tilbød og solgte Kik 1 trillion digitale polletter kalt “Kin”. Mer enn 10 000 investorer verden over kjøpte Kin for ca 100 millioner i amerikanske dollar og digitale eiendeler. Over halvparten av denne summen kommer fra investorer lokalisert i USA. Men Kiks tilbud og salg av Kin var ikke registrert hos SEC, og investorene mottok ikke de opplysningene som kreves av de føderale verdipapirlovene», skriver SEC.

Mange mister jobben

Kik har frem til nå vært drevet av et hundretalls mennesker. De fleste av disse mister nå jobben. Kun 19 personer vil være igjen i selskapet etter nedleggelsen, sier Kik-sjef Ted Livingston.

Datoen for når Kik stenges for godt er foreløpig ikke fastsatt, men trolig vil det skje i nær fremtid.

Bruker du Kik?

Kilde:
TechCrunch