Annonse


Samsung lanserer sin minste kamerasensor noensinne

Felles for verdens største mobilprodusenter i år har vært at de fokuserer på kamerateknologi.

Telefonene får flere og flere sensorer, men sensorene blir også mindre og mindre i størrelse.

Samsung bidrar i stor grad til dette. Og de akter å bidra til dette i overskuelig fremtid. Nå har selskapet utviklet en knøttliten kamerasensor som måler mindre enn 0.5 cm! Bildet øverst i denne saken gir en indikasjon på hvor lite det faktisk er.

Men ikke la deg lure av størrelsen….

0.7-mikrometer-sensoren, kalt ISOCELL Slim GH1, er nemlig en 43.7-megapikselsensor med en oppløsning på 7,968×5,480.

Annonse


Selskapet vil med andre ord gi deg et høyoppløst kamera i en ekstremt liten innpakning. Det betyr at mobilprodusenter kan presse inn bedre kameraer i mindre produkter. Det legger også til rette for at produsentene kan utnytte nye designmuligheter, for eksempel rammeløse telefoner, sier Samsung.

I løpet av de siste årene har Samsung presset teknologien til det ytterste. I 2015 lanserte selskapet sin første 1.0 µm-sensor. I 2017 fulgte de opp med en 0.9 µm-sensor, og i fjor kom en 08 µm-variant. Nå har de altså klart å utvikle sin første 0.7 µm-sensor.

4K-video med 60 bilder i sekundet

I likhet med sine forgjengere benytter Isocell Slim GH1 seg av Samsungs Tetracell-teknologi.

Teknologien gjør det mulig for fire piksler til å oppføre seg som én piksel. Dette gjør det blant annet mulig å ta lysere bilder i mørke miljøer.

Den nye sensoren kan også spille inn 4K-video med 60 bilder i sekundet. Isocell Slim GH1 skal masseproduseres allerede i år, sier Samsung.

Kilde:
ZDNet

Annonse