tesla
Tesla starter endelig å rulle ut Supercharger v3 til flere steder i USA.

Annonse


Tesla har snakket om dette siden 2016 – først nå skjer det

Elbilprodusenten Tesla har snakket om Superchargers generasjon 3 siden 2016, men først nå rulles det ut flere av dem. Hvorfor tar det så lang tid?

Kombinerer med oppgradert energilagring og solcellepaneler

Las Vegas var først ute med 250 kW-laderen, men et sted i USA er jo langt fra nok, så nå har Tesla endelig åpnet en i Florida også – vi håper dette er starten på en kjappere utrulling av de nye superkjappeladerne, og at Tesla har funnet ut hvordan man produserer dem kjappere.

En av årsakene til den trege utrullingen er trolig at Tesla ønsker og kombinere dem med bedre energilagring og solcelle-energi i kombinasjon med de veldig kjappe laderne.

Kilde: Tesla

Mye kjappere

Hvor kjapp? En Model 3 Long Range kan lade opp til 1600 km i timen! Dette fordrer dog optimal batteritemperatur ved oppvarming av batteriet. Eller: En Model 3 Long Range kan lade opp 121 km rekkevidde på fem minutter.

Annonse


Dette blant annet fordi den nye generasjonen ladestasjoner ikke deler energien med andre som lader samme sted – i stedet pumpes bilen full av energi så fort som batteriet takle det.

Teslas biler sørger også for å varme opp batteriet når man er på vei til en ladestasjon for å sørge for optimal batteritemperatur som igjen “reduserer den gjennomsnittlige ladetiden med 25 prosent”, ifølge Tesla.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse