Annonse


Slik skal PlayStation 5 bidra i FN sin kamp for miljøet

Sony annonserer i en bloggmelding at de deltar i FN sin pågående kamp som er å bekjempe negative klimaendringer. Annonseringen ble gjort av Sonys sjef i et blogginnlegg der han i korte trekk avslører at PlayStation blir delaktig i Playing for the Planet-prosjektet.

Skal bruke mye mindre strøm

Et ganske godt utgangspunkt finnes i arbeidet med å gjøre neste PlayStation-konsoll langt mindre strømkrevende. Ryan annonserte nemlig at PlayStation 5 vil bruke betraktelig mindre strøm enn PS4 i standby, såkalt “suspended”-modus. I uttalelsen kommer det frem at den kommende PlayStation-konsollen tilbyr muligheten til å suspendere spillinnholdet med et langt lavere strømforbruk enn dagens PlayStation. Sony tror at tallet kan komme på 0.5W.

Hensynet til miljøet er også tatt med PS4, der Sony skryter av effektiv SoC-arkitektur og energisparende modus som Suspend-to-RAM. De estimerer å ha spart kloden for 16 millioner tonn i karbonutslipp, et mål de ønsker å øke til 29 millioner innen de neste ti årene.

Ryan skriver også på vegne av Sony at de ikke bare fokuserer på dette området, men at de også forsøker å nå frem til flere folk for å øke interessen deres omkring bærekraft og mål knyttet til dette. Blant annet vil de undersøke hvilket potensial PS VR-applikasjoner kan ha for å vekke interesse rundt klimaendringer.

Kilde:
Wccftech
Sony

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse