Google Assistant
Google lover å gjøre mer for å ivareta personvernet ditt.

Annonse


Google: – Unnskyld!

Google har kunngjort at de ikke vil lagre lydklipp fra Google Assistant som standard. Det opplyser selskapet i et blogginnlegg med tittelen «Vi gjør mer for å beskytte personvernet ditt med Assistant».

– Ikke levd opp til vår høye standard

Det ble skapt debatt tidligere i år da det ble kjent at Google bruker mennesker for å lytte til opptak gjort via taleassistenten.

Senere ble det også kjent at en rekke andre selskaper gjør det samme, inkludert Amazon (Alexa) og Apple (Siri).

«Det er klart at vi ikke har levd opp til våre høye standarder når det gjelder å gjøre det enkelt for deg å forstå hvordan dine data blir brukt. Det beklager vi», skriver Google i blogginnlegget.

Annonse


Lagrer ikke lyd som standard

Google sluttet å bruke mennesker for gjennomgang av lydklipp i juli. Nå sier selskapet at de vil fortsette praksisen, men med nye sikkerhetsmekanismer på plass.

«Som standard vil vi ikke lagre dine lydklipp», skriver selskapet.

Hvis du derimot ønsker at Assistant skal lagre lydklipp, kan du skru på dette under Voice & Audio Activity (VAA)-panelet i Assistant-appen.

«Vi oppdaterer nå våre retningslinjer for å redusere mengden lyddata vi lagrer. For de av dere som har meldt dere på VAA, vil vi snart automatisk slette mesteparten av lyddataen som er assosiert med kontoen din, og som er eldre enn noen få måneder».

Skal unngå feilaktivering

Hvis du har godkjent at Google lagrer data fra Assistant, vil selskapet nå be deg om å gjennomgå innstillingene på nytt. Google har også forsøkt å forbedre filteret som har i oppgave å slette lydklipp som lagres ved en feiltakelse (når Assistant på feilaktig vis aktiveres).

Snart skal Google også lansere en funksjon som lar deg bestemme hvor sensitiv taleassistenten skal være for aktiveringsordet. Dette for å unngå at Assistant aktiveres uten at du ønsker det.

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse