ssd-samsung-nye-funksjoner
Det er i denne omgang industrikunder som får funksjonene på nyere Samsung-SSD-er, men vi ser ikke bort fra at de også kommer til forbruker-SSD-er etterhvert.

Annonse


Disse tre endringene skal gjøre Samsungs monster-SSD-er enda bedre

Samsung annonserte forrige måned at de starter masseproduksjon av nestegenerasjon 250GB V-NAND SSD-er. Disse er riktignok ikke ment for bruk i vanlige husholdninger og til forbrukere, men til industrisegmentet og datasentre.

Slik er de forbedret

De aller ferskeste PM1733/PM1735-lagringsenhetene har fått tre nyvinninger som kommer datasentrene til gode og muligens også oss som forbrukere hvis Samsung etterhvert finner noe overføringsverdi. De tre nye funksjonene omtales som “fail-in-place”, “SSD virutalization” og “V-NAND machine learning”.

1568863579_samsung-ssd-pm1733_2.5-inch_u.2

“Fail-in-place” (FIP) aktiverer det som gjør at SSD-en nærmest gjenoppliver seg selv i de tilfellene der det oppstår enhetsfeil på brikkenivå. Funksjonen er lagt opp til at det søkes etter hvor feilen ligger og hvorvidt det har oppstått skade på noe lagret data. Der slik data oppdages så blir det omplassert til fungerende NAND-brikker på samme enhet uten at det går på bekostning av hverken ytelse eller stabilitet.

Lagringsplassen fordelt på 64 plasser

Videre er det implementert såkalt virtualization-teknologi som gjør at den tilgjengelige lagringsplassen fordeles på 64 individuelle, virtuelle lagringsplasser som fungerer uavhengig av hverandre og for flere brukere.

Annonse


Den tredje nye funksjonen er en form for maskinlæring der SSD-enhetene selv vil være i stand til å avdekke variasjoner i kretsløpsmønstre ved hjelp av analyse av stordata for blant annet å anslå og estimere cellekarakteristikker. I tur vil dette legge opp til bedre stabilitet og raskere hastigheter når det kombineres med den stadig økende graden av maskinkraft som tilbys med nyere skjermkort og prosessorer.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse