Google Pixel smartklokke
Dette skulle egentlig være Pixel-klokken.

Annonse


Alt var klart for Googles Pixel-smartklokke i 2016. Men like før lanseringen skjedde det noe

Ryktene om en Pixel-smartklokke har svirret på internett i flere år. Og det er faktisk ikke uten grunn.

Helomvending i siste sekund

Det viser seg at Google har jobbet med en smartklokke som bar Pixel-merkenavnet. Den var også ferdigprodusert og klar for lansering. Selv promo-bilder av klokka var knipset av fotografer.

Så hvorfor ble det aldri noe av klokken likevel?

Business Insider mener de har funnet svaret. Nettstedet har intervjuet seks tidligere Google-ansatte. Disse personene kan fortelle at sjef for Google maskinvareavdeling, Rick Osterloh, i siste sekund tok en beslutning om å skrote hele prosjektet. Dette skjedde like før den originale Pixel-telefonen ble avduket i 2016.

Annonse


Mente den ikke var Pixel-navnet verdig

Årsaken til at Google valgte å droppe Pixel-klokken, skal ha vært fordi klokken «ikke så ut som at den tilhørte Pixel-familien».

Selskapet fryktet angivelig at klokken skulle slå ut negativt for Googles rykte som en maskinvareprodusent.

En tidligere ansatt forteller i tillegg til Business Insider at synkroniseringen mellom Pixel-telefonen og klokken «ikke fungerte så bra».

Ble lansert under annet navn

Men, og det er et men; Pixel-klokken ble faktisk lansert. Den bar bare ikke Pixel-navnet.

Istedet endte den opp i markedet som to modeller under navnene LG Watch Sport og LG Watch Style. Det var nemlig LG som hadde produsert klokkene som Google opprinnelig ønsket å kalle Pixel.

Begge disse modellene ble lansert bare noen få måneder etter avdukingen av den første Pixel-telefonen. Klokkene, som kjørte Android Wear 2.0 og Qualcomms Snapdragon 2100-prosessor, fikk lunken mottakelse av anmelderne.

Usikker fremtid

Flere produsenter har i løpet av de siste årene sluttet å produsere Android Wear-baserte smartklokker. Flere Wear OS-apper har også forsvunnet. Google har heller ikke lansert spesielt mange nye funksjoner til OS-et den siste tiden.

Veien videre for Google, når det gjelder smartklokker, er dermed høyst usikker. Vi setter i hvert fall ikke pengene våre på at en Google-smartklokke ligger i lanseringsplanene for Google når de går på scenen for å avduke Pixel 4-serien 15. oktober.

Kilde:
Business Insider

Annonse